טעות של שופט - בתי משפט

  • עקיפת הוראת חוק בטעות
    Y | 20/10/2010 10:40

    מה הדין מצב בו שופט בטעות עוקף הוראת חוק (מחוסר ידיעה), ונותן פסק דין לבצע דבר מסוים שעה שהרשויות צריכות ליתן לכך רשיון. בכדי לסבר את האוזן נניח לדוגמא ששופט לא יודע כי יש לעבור תאוריה וטסט על מנת לקבל רשיון ולנסוע בכבישים וקובע כי פלוני מורשה לנהוג ונותן לו היתר לכך. מה קורה במצב כזה? האם ישנה פסיקה בעניין טעות שיפוטית בידיעת הדין ועקיפת הוראת חוק?

    • טעות של שופט - בתי משפט
      עו"ד לירון פרמינגר | 20/10/2010 14:57

      הדרך להשיג על טעות משפטית של שופט היא באמצעות הגשת בקשת ערעור על ההחלטה או ערעור בזכות על פסק הדין לערכאת ערעור הרלבנטית. הסיטואציה עליה אתה מדבר נראית קצת דמיונית ולכן טרם הגשת ערעור אשר יש לו עלויות אני ממליץ לקבל יעוץ משפטי פרטני מעו"ד.

      • המשך שאלה
        Y | 20/10/2010 23:27

        אתה רוצה לומר לי שבכל תולדות המדינה אף שופט לא טעה ופסק בלא לדעת שקיימת הוראת חוק בעניין? בוא נניח באופן היפותטי שקרה דבר כזה, מה קורה אז? יש פסיקה שמדברת על זה?

        • טעות של שופט - ערעור- בתי משפט
          עו"ד לירון פרמינגר | 21/10/2010 08:17

          Y היקר/ה, הכל יכול להיות גם הסיטואציה עליה את/ה מדבר, דימיונית ככל שתהיה יכולה לקרות. אציין שוב כי הדרך להשיג על החלטת שופט היא באמצעות ערעור במועד. אם הדברים כל כך ברורים כמו שציינת ערכאת הערעור תהפוך את החלטה. בהצלחה.

          • לירון - ממש כל הכבוד
            מתמחה | 21/10/2010 10:35

            אני ממש קבועה באתר, וסוף סוף הפורום הזה עובד כמו שצריך. כל הכבוד לך. אתה מחפש אולי מתמחים? שירה

            • מחמאות
              עו"ד לירון פרמינגר | 21/10/2010 11:06

              שירה, תודה רבה על המחמאות אני באמת מתכוון לקחת את הפורום הזה מספר צעדים קדימה. בשלב זה אינני מחפש מתמחים אך אני בטוח שתמצאי את מקומך. בהצלחה.

              • תודה
                שירה | 21/10/2010 13:23

                :)