בקשת רשות להגן- בית המשפט

  • הגשת תגובה לרשם ביהמ"ש
    גלי | 20/10/2010 10:25

    לפני חג סוכות הגשנו בקשה להתגונן לבימ"ש השלום לתביעה שהוגשה ע"י בנק. הרשם החליט שב"כ התובע יגיש תגובתו תוך 30 ימים לבקשתנו. עד מתי הוא צריך להגיש את תגובתו בהתחשב בפגרת סוכות ומה עתיד להיות עם בקשתנו אחרי שיגיש העו"ד את תגובתו? האם הוא יכול להכשיל את בקשתנו להתגונן?

    • בקשת רשות להגן- בית המשפט
      עו"ד לירון פרמינגר | 20/10/2010 14:54

      גלי שלום, 30 ימי התגובה אינם כוללים את הפגרות אלא אם בית המשפט קבע אחרת. לאחר שהתובע יגיש את תגובתו סביר להניח שיקבע דיון במסגרתו יחקר מי שהגיש את תצהיר במסגרת בקשת הרשות להגן שלאחריו יחליט בית המשפט האם לתת רשות להגן באופן מלא או חלקי או בכלל לא לתת. יש לזכור כי ההלכה קובעת כי על המבקש רשות להגן להראות הגנה ולו בדוחק. בשלב זה בית המשפט איננו בוחן את הראיות וכל מטרתו הוא לבדוק האם ההגנה אינה הגנת בדים. לרוב בית המשפט מעניקים רשות להגן ע"מ לתת לנתבע את יומו בבית המשפט אולם אין להקל ראש בהליך בקשת הרשות להגן כי היא יכולה להכריע (עבור הנתבע) את התיק כולו. על כן, אני ממליץ לקחת ייצוג של עו"ד.