תשובה-

  • שכ"ט והוצאות בימ"ש
    רחלי | 10/10/2010 18:37

    בבימ"ש לענייני משפחה- האם הוצאות וטירחת עו"ד שנקבעו לזוכה הולכות לעו"ד או לזוכה? האם חוקי מצד עו"ד להתנות את תחילת הטיפול בלקוח בויתור מראש על הוצאות אם וכאשר ייקבעו? ואיך יכול להיות שהתובע משלם לעו"ד על כל מסמך, דיון והוצאה ולבסוף הסכום שבימ"ש קובע הולך לכיסו של העו"ד?

    • תשובה-
      כהן | 10/10/2010 18:55

      הוצאות ושכ"ט הולכות לפי איך שנקבע בהסכם שכ"ט שנחתם בינך ובין עורך הדין שלך. אם יש לך טענות על כך שאתה משלם הרבה מדי לעו"ד - תדבר על זה עם עורך דינך. אבל חשוב להבין שניהול משפט זה מקצועו של עורך הדין ועל זה הוא מקבל כסף כמו כל בעל מקצוע. ההוצאות שבית המשפט פוסק הם מעין צעד ענישה נגד הצד השני, ולא נועדו עבורך. לכן, ההסכם בינך ובין עורך הדין קובע לעניין הוצאות אלו אם ילכו לכיסך או לכיסו.

      • לפי מה שקראתי באינטרנט
        רחלי | 10/10/2010 19:10

        הסכום שנקבע ע"י בימ"ש כשכ"ט והוצאות נועד דווקא לזוכה,כדי ל"פצות" אותו על ההוצאות שהיו לו ולא כענישה לחייב. לגבי עו"ד - הרי הלקוח משלם לו עבור כל פעולה, ומדובר בסכומים לא מבוטלים, למה עו"ד צריך לקבל גם את הוצאות בית המשפט? עד סוף המשפט הוא רק קיבל כסף - לא הוציא - אגרות וכל הנילווה- הלקוח שלים. דרך אגב, אתה עו"ד?

        • תשובות-
          כהן | 10/10/2010 19:19

          כשאמרתי שהסכום הוא כענישה התכוונתי לומר שהסכום הכספי הוא לא תוצאה של חישוב של בית המשפט אלא סכום הערכה על מנת להרתיע בפעמים הבאות. כלומר, הרעיון שעומד מאחורי ההוצאות הוא שהזוכה יקבל מעין פיצוי אבל הסכום הוא מעין ענישה לחייב. השאלה למי הולכים ההוצאות והשכ"ט צריך להיקבע בין עורך הדין ובין הלקוח. יש מקום בו הלקוח יסכם שהוא מקבל את הסכום הזה ויש מקומות בו הלקוח יסכם שסכום ההוצאות הולך לעורך הדין. הכל כפי מה שנקבע ביניהם - אין חובה בנושא. לא, אני עדיין לא עו"ד.

          • תודה
            רחלי | 10/10/2010 19:33

            על ההתייחסות. כן , עו"ד היה חכם דיו לנצל , לטעמי, את מצוקת הלקוח ולהתנות טיפול בתיק בתנאי שיקבל את הוצאות בימ"ש אם וכאשר ייפסקו. אני לא הייתי מסכימה , אבל - מאוחר מדי וחבל !