הרשם החליט..

  • סירוב לבקשתי להתגונן
    ארז | 06/10/2010 12:20

    שלום,הגשתי בקשת רשות להתגונן על תביעת בנק, בסדר דין מקוצר. שאלתי היא תוך כמה זמן אמורה להיות תשובה האם מאשרים לי להתגונן ובמידה ולא מאשרים, מה קורה? האם אפשר לערער על כך??

    • הרשם החליט..
      ארז | 07/10/2010 22:28

      הרשם החליט להעביר את הבקשה שלי לב"כ התובע לתגובה. הרי ברור שעו"ד של הבנק יכחיש את הדברים שכתבתי וינסה להכשיל אותנו.. מה עושים הלאה? האם בית המשפט יסתמך על דברי עו"ד של הבנק ויעשה כדברו??

      • רשות להתגונן
        ס | 08/10/2010 05:44

        חבר לצרות יקר בוקר טוב: 1.לאחר שהבנק יגיש תגובתו בדרך כלל תוך 10 ימים עד 20 יום הרשם או השופט ייתן החלטה. ישנם שתי אפשרויות: א. אם הטענות שלך טובות אז יקבע מועד לדיון בהתנגדות לעוד חצי שנה בערך. ב. אם הטענות שלך חלשות תדחה ההתנגדות והתיק יחזור להוצאה לפועל. 2. אם התיק יעבור לדיון על פי האפשרות הראשונה אתה ועורך דין של הבנק תזומנו לדיון בהתנגדות כאמור בעוד כחצי שנה. בדיון זה אתה לא צריך להוכיח את טענותיך אלה להראות לרשם שיש חור של מחט בכתב התביעה כלומר יש לך טענות טובות שמצריכות בירור בבית המשפט, ואז תועבר ההתנגדות לבירור בבית משפט השלום. כאשר יועבר התיק לבית המשפט אתה נכנס לתהליך ארוך 3 , 4 שנים עד להכרעה השופט. 3 במידה והרשם לא יקבל את ההתנגדות על פי האפשרות השנייה, ידחה אותך ויחזיר את התיק להוצאה לפועל לביצוע, אתה יכול להגיש ערעור תוך 15 יום לבית משפט שלום. כמובן עליך לשלם אגרת ערעור בסך של 601 ש"ח בזמן הגשת הערעור. 4. אני בטוח שאם תשכור שירותי עורך דין מקצוען אתה לא תצטער למרות שזה יעלךה לך 10000 ש"ח בערך. בהצלחה

        • תודה על תשובתך..מספר הבהרות-
          ארז | 08/10/2010 10:38

          עדין אין תיק הוצל"פ. מה שהגיוני שעו"ד הבנק בטח יהפוך את הדברים שטענתי , ובטח יתנגד להם. אני מקווה שביהמ"ש לא יכריע עפ"י בעל הכוח והמעמד הגדול יותר. אך אם הוא מקבל את ההתנגדות של עו"ד, מה יקרה אז? בנוסף,יש גם ערבים בסיפור שהגישו גם בקשה להתגונן דרך עו"ד שלהם ויש להם אחלה טענות. אז יש סיכוי שאותי ידחו ולהם יקבעו דיון?

          • חבר יקר לצרות
            ס | 09/10/2010 05:12

            חבר יקר לצרות בוקר טוב: 1. אני לא עורך דין. 2. אני מתמודד לבד ללא עורך דין נגד תביעות הבנק ואחרים בבתי המשפט. 3. עצותיי הם על סמך מה שעברתי בשנה האחרונה והם לא במקום עצותיו של עורך דין מומחה. 4. לגבי השאלה: אך אם הוא מקבל את ההתנגדות של עו"ד, מה יקרה אז? א. צריך לחכות בסבלנות להחלטת הרשם ורק אז לשקול את המשך הצעדים שלך. תמיד אפשר לערער על החלטות הרשם. 5. אל תפתח תסריטים. אלה, תמתין בסבלנות לקבלת החלטה בענינך. בהצלחה, יש לי אימל אם בא לך להתיעץ: gilste120@ynet.co.il

            • סחטיין על הסולידריות-ח"ח
              ניר | 10/10/2010 01:21

              ס יקר, אני לא מכיר את המקרה שלך או של חברך. אני גם מתמודד לבד מול גוף אקדמי עתיר משאבים וממומן מכספי ציבור שמשלח בי את באי כוחו במסגרת שיטת המצליח שלו (יש פסק דין שאומר שאני צודק והם מתעלמים ממנו בגלל שסכום התביעה קטן ועורך דין שיצעק זאת בבית משפט עולה יותר). ההתמודדות בשדה המשפטי כשאתה לא מתפרנס מזה וכשזה אישי היא מאוד קשה, וההתנהגות של הרבה אנשים במקרה הזה כלפיך היא שילוב של רחמים עם רצון להימנע מכאב ראש שכרוך בצלילה למערבולת ביחד איתך. לפעמים זה כל כך מציק שאתה מוצא את עצמך מעלה את הנושא הכאוב בהרבה הזדמנויות עד שלכולם כולל אתה נמאס שלמוע את עצמך. במצב כזה, כל עזרה או גילוי הבנה ממישהו אחר היא מעודדת וחיובית. אני רוצה לשבח אותך על הדברים שלך, להודות לך כי עודדת גם אותי, ולאחל לך הצלחה בהמשך דרכך. ניר

              • לארז היקר ול- O כמובן
                ארז | 10/10/2010 11:09

                אני מצטרף לדבריך ומאחל גם לכם כמו שאני מאחל לעצמי כל יום- שה' יתן לנו את הכח להתמודד מול כל הגופים האלה שמרשים לעצמם לדעוך ולהרוס לנו שמחה ושלווה.. אני סובל כבר 10 שנים מהגוף הזה שתבע אותי. כמו שאומרים- מי שנכנס לזה לא יוצא- אצלי - מה לא עשיתי כדי לצאת מזה ועוד לא יצאתי.מכרתי בית בשביל להחזיר חובות והם רוצים עוד בית. אני רק מקווה שבימ"ש יתן לי , הצד החלש, הזדמנות להגן על עצמי ולספר את כל מה שעבר עלי ב10 השנים האחרונות, בבית, עם האישה, בנפש, בבנק וכו'!! אני יודע דבר אחד - שבע"ה , וכאשר אצא מזה- אני אפתח איזשהי עמותה ואעזור לאנשים חלשים בהתמודדות מולם!!!

                • סליחה- לניר היקר..  לת
                  ארז | 10/10/2010 11:10