מן הסתם - כן

  • בדיקת ניקיון כפיים ואי תלות
    ל.רגב | 23/09/2010 22:19

    האם מישהו בדק לדוגמה האם השופט אברהם הימן לא מקבל גם בנוסף להיות שופט, דמי פרישה ממשטרת ישראל - פנסיה ממשטרת ישראל מדי חודש בחודשו? במידה וכן עליו לפסול את עצמו לאלתר מכל דיון שמשטרת ישראל מעורבת בו ולו רק בשל מראית העין שיש כאן ניגוד עניינים ותלות בינו ובין אחד הצדדים. הרי לא יעלה על הדעת ששופט שהוא אפילו קרוב משפחה של עובד חברה שהיא שייכת לאחד הצצדים ישמש כפוסק. בצורה דומה שופט שהיה בעברו במשטרת ישראל ומקבל עוד כספים ממנה לא יכול לדון בעניינים הקשורים בה ולא משנה מה ההסבר שינסו לתת. אם אכן קיים כזה דבר בתי המשפט בישראל נגועים באי צדק והצדק היחיד לדון בסוגיה מעין זו מול משטרת ישראל בנושא זכויות אזרח לדוגמה הוא בית המשפט הבינלאומי בהאג.

    • מן הסתם - כן
      כהן | 27/09/2010 21:41

      כששופט מתמנה הוא נותן אישור לוועדה למינוי שופטים לעיין גם בחשבונות הבנק שלו. חוץ מזה, שופט לא יסכן את משרתו וכבודו האישי רק בשל "ניגוד עניינים". מצד שני, האם התיאור שלך עונה על מצב של "ניגוד עניינים" ? לא נראה לי ולו רק מהסיבה שאם כך, שופט לא יוכל לדון אף פעם כאשר הוא מכיר את עורכי-הדין (מלפני מינויו), לא יוכל לדון באף מקרה בו מעורב אדם מישוב קטן שהוא מכיר אחד משכניו וכו' וכו'.

      • זאת בדיוק הבעיה במדינה הקטנה הזו
        ל.רגב | 28/09/2010 04:27

        שהון שלטון וקשרים שולטים. פניה לבית המשפט הבינלאומי בהאג מקטינה במידה ניכרת עד מוחלט כל אי תלות אפילו בין אדם לבין דתו (השופטים שם אפילו לא יהודים ולא ישראלים). במצב בו משטרת ישראל שזה שליח מדינת ישראל פוגע באדם, לא מן הנמנע שבית המשפט הבינלאומי בהאג הוא הכתובת המתאימה ביותר. ואני מתפלא שפורום שדן בזכויות אזרח לא מצדד בדרכי.

      • תגובתך חמורה עד מאוד ומראה את הריקבון בהתגלמותו
        ל.רגב | 28/09/2010 04:33

        ובקשר לכבוד: האם שופט שמקבל את הפנסיה החודשית שלו מאחד מהצדדים , לא נחשב כשוחד? הרי עליו להיות נקי כפיים ולא תלוי באף דבר. אם השופט מקבל את הפנסיה שלו כל חודש מגורם שעליו לשפוט זה בדיוק כמו מעטפות כסף ידועות מראש שהוא מקבל כל חודש בחודשו מאותו גורם. היעלה על הדעת כזה דבר כתקין?! אז הוא לא מקבל כמעטפת כסף אלא כהעברה בנקאית. המדינה משלמת לו משכורת של שופט. יש להורות בנהלים: שופט יפסיק לקבל כל פנסיה מכל גוף כלשהו וכל כסף כלשהו אלא ממערכת המשפט בלבד בעת היותו שופט. ולא תשמר לו גם הזכות לקבל בהיותו שופט סכום כסף כלשהו בעתיד. שופט הפורש מהמשטרה יקבל את כל כספו בצורה חד פעמית וזהו. לא כל חודש בחודשו. זאת כדי שלא יחשוש לשפוט כנגדה ו/או יצדד בה על פי רוב. ככה זה משטר תקין. ולא שופט שמקבל פנסיה מאחד הצדדים.