תביעה כנגד ביטוח לאומי

  • תביעה נגד ביטוח לאומי
    דורון | 07/08/2010 06:55

    אני שכיר שיש לו הכנסה נוספת . בסוף שנת 2009 נערכו לי שומות חדשות ע"י מס הכנסה ל: 5 שנים ( 2004-2008 ). במסגרת השומות החדשות יצא מצב שבשנת 2006 בלבד עברה ההכנסה הנוספת שיש לי ולאישתי את ההכנסה שלי כשכיר . נדרשתי לשלם עבור כל ההכנסה הנוספת סך של 28,000 ש"ח !! כל ההסברים שלי לביטוח הלאומי כי ההכנסות הנוספות הם שלי ושל אישתי במשותף ..לא עוזרות .... כולל הצגת השומה בה רשום במפורש : " הכנסת שני בני הזןג " . הם הקלידו ומתייחסים להכנסות כהכנסות שלי בלבד . יש לציין : אם היו מחלקים את ההכנסה לי ולאישתי הרי לא הייתי עובר את ההכנסה כשכיר ולא הייתי חייב בתשלום לביטוח הלאומי . ההתכתבות לא הסתיימה אבל בביטוח הלאומי כבר פתחו בהליכי עיקול על חשבונות הבנק שלי . אני מעונין לפנות לבית משפט ולהוציא צו מניעה נגד הביטוח הלאומי לענין המשך ההליכים ובמקביל להגיש נגד הביטוח הלאומי תביעה או כל הליך אחר שיסדיר את הענין הזה . איזה הליך משפטי אני צריך לעשות ? באיזה בית משפט לתבוע ? א

    • תביעה כנגד ביטוח לאומי
      עו"ד חני דקל אלבז | 09/08/2010 18:45

      למרות שזהו לא הםורום הנכון, אענה לך. התביעה כנגד ביטוח לאומי הינה על החלטה ספציפית. לכן, יש לראות המכתב על ההחלטה בגינה אתה תובע ולראות אם לא חלפה ההתיישנות. התביעה הינה בבית הדין האזורי לעבודה, תלוי באזור מגוריך.