המרצת פתיחה

  • מה זה המרצת פתיחה?  לת
    טולי לולי | 15/10/2007 16:56

    • המרצת פתיחה
      עו"ד אמיתי אביעד | 16/10/2007 17:11

      המרצת פתיחה היא דרך מהירה לניהול הליך משפטי ולדיון בתביעה כי אין בה כתבי טענות ויכול להיות שלא יהיה הליך הוכחות- חקירות עדים וכיו'. הליך זה מתאים במקרים בהם מדובר בעניינים פשוטים ומהירים להכרעה. המרצת פתיחה מנוסחת בדומה לבקשה בכתב. כותרתה הינה "המרצת פתיחה". בהמרצת פתיחה המשיב לא חייב להגיש תשובה (המרצת פתיחה נקבעת לדיון בעל פה ולכן המשיב לא חייב להגיש תשובה). על כן, המשיב רשאי (אינו חייב) להגיש תשובה על המרצת הפתיחה. אם המשיב מחליט להגיש תשובה הוא צריך להגישה בתוך 45 יום ממועד המצאת המרצת הפתיחה, או עד 14 יום לפני המועד שנקבע לדיון לפי המוקדם מביניהם. התשובה צריכה להיות נתמכת בעובדות ובאסמכתות. במסגרת המרצת פתיחה ניתן לבקש סעדים ספציפיים המפורטים בחוק ובפסיקה.

      • מה????. מה זה אי אפשר להגיב? איפה אנחנו חיים?
        רונן.ש | 18/10/2007 10:28

        מישהו יכול לתבוע אותי ואני לא יכול להגיב, זה הגיוני?

        • הוא אומר שאפשר...
          אוהד | 18/10/2007 15:08

          אתה רשאי להגיש.