הגנה על רעיון שיווקי

  • שאלה לגבי רעיון שיווקי
    roy | 27/06/2010 12:51

    שלום,יש לי רעיון שיווקי שיכול להגדיל מכירות של חברה.השאלה אם יש לי יכולת להגן על הרעיון כך שאם עשיתי מצגת לחברה מס1 והיא לא מעוניינת בו , אז אני יכול להציג את הרעיון לחברה מס2 ללא חשש שחב מס1 תגנוב את הרעיון? תודה מראש.

    • הגנה על רעיון שיווקי
      עו"ד אפי אהרונוב | 28/06/2010 11:44

      רועי שלום, רעיון שיווקי אינו המצאה בתחום טכנולוגי ומשכך לא ניתן לרשום עליו פטנט. מומלץ להסתייע בעו"ד באופן פרטני ולבחון כיצד ניתן לצמצם את הסיכון ל"גניבת" הרעיון ע"י גופים שונים עמם אתה בא במגע (למשל, בעזרת הסכמי סודיות מתאימים וכיו"ב).

      • תודה על התגובה אם תוכל לחדד...
        roy | 30/06/2010 13:13

        אם אני הבאתי קונספט ריווחי לחברה , אני אמור להיות מתוגמל עבור יישום הקונספט ע"י החברה , לא? האם חתימה על חוזה שלפני מצגת יכול להגן עלי באיזו צורה ?תודה!

        • הגנה על רעיון עסקי
          עו"ד אפי אהרונוב | 30/06/2010 14:02

          רועי שלום, עצם הבאת קונספט לחברה אינה הופכת אותך ל"אמור" לתגמול, ככל שלא הוסכם דבר בעניין ו/או ככל שאין זכות חוקית כפטנט למשל, מגולמת ב"מוצר" שלך. יתכן ורטרואקטיבית תוכל לדרוש פיצוי בגין עוולה מסחרית, אך קשה לאמוד את סיכויי ההצלחה של תביעה כזו בהיעדר הסדרה מראש של מערכת היחסים ומהות ה"מוצר" שהצגת בפני החברה. ניתן, כאמור, לנסות ולטכס עצה עם גורם מקצועי איך לבסס לך זכות מכאן ולהבא.