תרגום מאמר

  • תרגום מאמר
    יוני | 02/06/2010 18:12

    האם מותר לי בבלוג שלי לתרגם פוסט מבלוג אחר בשפה אחרת?

    • תרגום מאמר
      עו"ד אפי אהרונוב | 02/06/2010 18:26

      ערב טוב יוני, ככלל, תרגום מהווה 'יצירה נגזרת' אשר הזכות לעשותה כלולה בזכויות היוצרים של כותב המאמר. יתכן ובהתחשב בהיקף התרגום ובמטרתו יש מקום להחיל עליו את הגנת/זכות ה'שימוש ההוגן' המתירה את הפעולה.

      • תרגום
        יוני | 02/06/2010 21:18

        במידה ואני נותן קרדיט, קישור לאתר המקורי, האם אז, זה חוקי?

        • מתן קרדיט
          עו"ד אפי אהרונוב | 03/06/2010 21:47

          ערב טוב יוני, מילוי החובה לתת קרדיט הולם אינה פותרת את כל הבעיה. עצם השימוש בתוכן ששייך לאחר הוא הפרה של הזכות הכלכלית, גם אם נתת קרדיט למחבר (וככל שאינך יכול לחסות בצילי אחת ההגנות שקובע הדין).