הפרת זכות יוצרים בהעלאת תמונה

  • סכום כספי מקובל/מוערך לפיצוי
    ערן | 26/05/2010 14:31

    שלום,יש ברשותי אתר שאינו מסחרי, מדובר באתר קהילתי ללא כוונת רווח, מתוך עשרות תמונות באתר התברר שאחת מהן היא בעלת זכויות יוצרים וקיבלתי מכתב מעו"ד המייצג את החברה המבקש לשלם פיצויים בסה"כ 17,000. אדגיש שבאפשרותי להראות תום לב בנושא (רכשתי את כל שאר התמונות באתר, זאת במקרה תמונה שכנראה בטעות הגיעה אלי ולא בדקתי אותה), האתר אינו מסחרי וכמות הגלישה בו מינורית, אני אדם פרטי ולא חברה. ברצוני לשלם פיצויים לחברה, אולם כיצד אעריך האם פיצוי סביר הוא 500 ש"ח או 10000 ש"ח? לא ראיתי פסקי דין שמתייחסים לפרטיים ולא לחברות באתרים לא מסחרים. תודה.

    • הפרת זכות יוצרים בהעלאת תמונה
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 26/05/2010 14:42

      הפרת זכות יוצרים עשויה להקנות לתובע ע"פ חוק זכויות יוצרים 2007, עד 100,000 ש"ח וללא הוכחת נזק. ס' 19 לחוק נותן הגנות שונות ובהם גם הגנת השימוש ההוגן. הפסיקה ו/או פשרות בנושא מסתכמות בכ-5,000-10,000 ש"ח לתמונה. יחד עם זאת, במקרה שלך לאור תרומת האתר לחברה, תום הלב שלך, חשיפה מינורית וכו' דומני כי הנך אמור לנהל מו"מ ולהדגיש את מלוא העניין מבלי לפגוע בזכויות שלך. דומני כי במקרה דנן סביר שתסיר את התמונה באופן מיידי ותשלם סכום פיצוי קטן, אולי עד 2,000 ש"ח ושוב במו"מ שבסופו תגיעו להסכמות חתומות. תזכור שגם אם יתבע, חובת ההוכחה - לרבות לעניין קניינו הרוחני על התמונה -עליו וגם אם יוכיח, ולכאורה אין לו בעיה להוכיח זאת, הרי שלכאורה יש לך טיעונים לא מבוטלים. לשיקולך כמובן !

      • שאלה לעו"ד אפשטיין
        עוד עו"ד | 26/05/2010 16:49

        עו"ד אפשטיין, בכל הכבוד הראוי, לא ברור מהיכן הנתונים על פי הם "הפסיקה ו/או פשרות בנושא מסתכמות בכ- 5,000 ש"- 10,000 ש"ח לתמונה". האם בדקת את כל פסקי הדין ו/או הפשרות בישראל בשנים האחרונות וזה הסכום אליו הגעת? מה יעשה הנתבע אשר הסתמך על דבריך ונפסק לחובתו סכום גבוה יותר?

        • כדאי שתעיין בתשובות לעומק וגם תזדהה !
          יוסי אפשטיין, עו"ד | 26/05/2010 21:16

          במלוא הכבוד אתייחס לשאלתך: קראתי הפסיקה לעומק ואשמח שתפנה אלי עם שם וטלפון ואפנה אותך אליה. שנית, לכשאתה קורא תשובה - עיין בה ותקרא אותה נכון ללא סילוף התשובה שניתנה וככל שהבנתך אחרת, אתה מוזמן להזדהות ולנמקה ודי לחכימא ברמיזא...

          • פיצוי בגין הפרת זכויות יוצרים
            עו"ד אפי אהרונוב | 26/05/2010 22:55

            ערב טוב ערן, פס"ד אינם תוצאה של נוסחה מתמטית. יש לבחון כל מקרה לגופו וע"פ נסיבותיו ולזכור שאין כל ערובה לכך שבימ"ש ספציפי יפסוק סכום דומה לסכום שפסקה ערכאה מקבילה בנסיבות דומות.

            • תודה לכולם
              ערן | 27/05/2010 11:30

              מקווה לצאת בזה בנזק מזערי.

      • השימוש אינו מסחרי, זה משנה?
        ערן | 27/05/2010 11:32

        תודה רבה על תשובתך. האם העובדה שלא מדובר בשימוש מסחרי (אתר להורדת קוד פתוח שאני כתבתי/תירגמתי) משנה מבחינת חוק זכויות היוצרים?

        • היעדר שימוש מסחרי משמש כשיקול בין שיקולים בנושא
          יוסי אפשטיין, עו"ד | 27/05/2010 12:11

          חשיפה מינימלית, העדר נזק כלכלי ועוד מהווה בחינות משנה של הגנת שימוש הוגן ויכול לשנות לעניין הפיצוי וגובהו. כך גם "הודאה והסרה" ותום לב, משמשות כ"הקלות" בבחינת הנסיבות של המקרה והפיצוי שינתן גם אם היתה הפרה. יחד עם זאת, יש לזכור כפי שכתבתי בפתח דברי שהחוק מאפשר לתת פיצוי של עד 100,000 ש"ח לכל הפרה בלי קשר להוכחת נזק. האם סביר שהסכום בעניינך יהיה מקסימלי - סביר להניח יותר שהפרת הפרה בעניין, שיש לך טיעונים טובים ושהפיצוי יהיה רחוק מהסכום הקבוע בחוק ואפילו רחוק מאוד. לשיקולך !