צנעת הפרט והגנת הפרטיות

  • פגיעה בפרטיות- תמונה של דוגמנית שצולמה בעבודת צוות
    אלעד | 24/05/2010 16:58

    מדובר על צילומים לפני למעלה משלוש שנים אשר ערכנו בצורה משותפת ל:צלם, מאפרת, סטייליטית, מעצב שיער, מעצבת תכשיטים ודוגמנית. בתמורה כל אחד מהקשורים מקבל את התמונות לטרותיו האשיות וכל הצדדים יוצאים נשכרים. במהלך השלוש שנים קידמתי את התמונה במגזין ( כמובן בידיעתיה של הדוגמנית ובהסכמתה). קיום אני מקבל מכתב מעו"ד שהדוגמנית טוענת כי היא נדהמה לדעת שבכלל אני משתמש בתמונות באינטרנט,( למעשה כל הנוגעים בדבר משתמשים בתמונות באתריהם הפרטיים)והיא כלל הצטלמה עבור אותו העיתון שהיא הופיעה שזהו שקר גס .ולבקשתו הוא מבקש שאוריד את התמונות ואף אפצה אותה בסכום של 50000 ש"ח כפגיעה בפרטיות. אני את עזרכתכם מה עושים במקרה מסוג זה? כאשר זה היה הסכם העבודה בין כל נוגעי הדבר לשיתוף פעולה וכל אחד נתן את חלקו להפקה זו. אציין כי הדוגמנית היא לא דוגמנית מאד מפורסמת.

    • צנעת הפרט והגנת הפרטיות
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 25/05/2010 00:47

      אכן יש פגיעה בפרטיות במקרה המתואר על ידך. פגיעה בפרטיות אסורה על פי חוק הגנת הפרטיות ועל פי ס' 7 לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. עם זאת, השאלה בנדון היא ראייתית. ככל שתוכיח, בעזרת שאר חבריך, כי הסכימה לפעולותיךבחוזה (וחוזה יכול להיות גם בעל פה ו/או בהתנהגות), הרי שבפעולותיך אין פסול וסיכוי סביר שאם חבריך אכן יעידו כך - עמדתך אף תתקבל בביהמ"ש. עצתי, קח עו"ד ונסה להציע פשרה מבלי להודות בדבר, בה תסיר התמונות ותעשה בהן שימוש שיוסכם ביניכם מחדש ובכתב, זאת בתמורה לכך שיובהר בכתב כי לא תתבע בנושא. במידה ולא תגיעו להבנות, אני מניח שאם חבריך יאששו את דבריך, אזי אין מנוס ואין גם לחשוש יתר על המידה מלקחת הסיכון ולהיתבע. זאת בהנחה שאתה אכן עומד מאחורי העובדה שהסכימה לעניין בחוזה מסוג כלשהו וכאמור לעיל.

      • תודה על תגובתך-רשמת בתשובה
        אלעד | 26/05/2010 08:43

        בתשובתך רשמת כי עליי לא הודות בדבר, למה הכוונה?

        • נטל הראיה ונטל ההוכחה והודאה בעוולה
          יוסי אפשטיין, עו"ד | 26/05/2010 08:55

          תגיע להבנות מוסכמות שיועלו על הכתב אך אל תודה בהפרות, שכן אם תתבע נטל הראיה מונח לפתח התובע וכך גם נטל ההוכחה, זאת על פי דיני הראיות ופקודת הראיות. משכך, שינוסח שההבנות הינן לפנים משורת הדין ומבלי להודות בכל הפרה ומבלי לפגוע בזכויות ויותר כדאי שעו"ד ינסח זאת !

          • תגובה לתשובת עו"ד אפשטיין
            עו"ד בתחום | 26/05/2010 09:54

            עוולת הפרת הפרטיות ככל הנראה כלל אינה רלוונטית למקרה מאחר ועניינה אנשים שאינם מעוניינים להתפרסם ולא דוגמנית ודוגמניות שזה משלח ידם (וראה לעניין זה פס"ד של בית המשפט העליון בעניין מקדונלד). מעבר לכך ומבלי להתייחס לגופו של עניין המלצה במסגרת פורום אינטרנט לפונה להודות או לא להודות בעובדות כלשהן גובלת לטעמי בחוסר מקצועיות.

            • תגובה לעו"ד המומחה בתחום
              יוסי אפשטיין, עו"ד | 26/05/2010 10:01

              אתה מוזמן לקרוא שוב את השאלה, את חוק הגנת הפרטיות ואת חוק היסוד המוזכר כמו גם את פסה"ד עליו דברת ותראה שדבריך לא רק שאינם במקומם אלא מטעים. מעבר לכך אתה מוזמן להזדהות ואסביר לך את התשובה בפרוטרוט אף טלפונית.