על פניו התמונה מוגנת בזכויות יוצרים

  • זכויות יוצרים לציור
    ענת | 06/05/2010 14:08

    ברצוני להשתמש בתמונה של הצייר מגריט שצויירה בשנת 1957 לעטיפת ספר. הצייר נפטר בשנת 1967. האם עלי לבקש את אישורם של בעלי הזכויות?

    • על פניו התמונה מוגנת בזכויות יוצרים
      עו"ד גיא קדם | 07/05/2010 03:26

      שלום ענת, יש לבחון את מהות השימוש. אם מדובר על שימוש הוגן יתכן שלא צריך יהיה לקבל רשות. שימוש הוגן ביצירה מותר למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך. לצורך בחינה של הוגנות השימוש ביצירה, ישקלו, בין השאר כל אלה: (1) מטרת השימוש ואופיו; (2) אופי היצירה שבה נעשה השימוש; (3) היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה; (4) השפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה.