זכויות יוצרים בשירים

  • זכויות יוצרים במופע
    פלורה ניר | 01/05/2010 21:44

    שלום וברכה, כתבתי מופע עם סיפורים ושירים. השירים מוכרים, רכשתי פלייבקים (כתוב באתר ששולמו זכויות יוצרים על הפלייבקים) ואני אמורה לשיר עם המוסיקה המתנגנת. המופע לא מיועד לקיסריה ולא אמור להיות מיועד לקהל גדול מאד, אולי 100-200 איש גג. האם יכולה להיות לי בעיה עם זכויות יוצרים? אמרו לי שאני יכולה להכניס סעיף בחוזה שזכויות יוצרים באחריות מזמין המופע, האם זה נהוג? האם אני צריכה לבקש רשות לשיר את השירים? אם כן, ממי? מכותב המילים או מהמלחין, או גם וגם? ואם הם כבר מתים? ומה עושים במקרה של ערב שירה בציבור, צריך לשלם תמלוגים ולבקש אישורים על כל שיר ושיר? ושאלה נוספת: יש שיר שאני שרה את חלקו הראשון ואחר כך מוסיפה דקלום, שמבוסס על המילים אבל קצת משנה את הסוף, האם יש עם זה בעיה חוקית כלשהי? ואם אני צריכה לשלם זכויות יוצרים, בכמה כסף מדובר? למי אני צריכה לפנות? תודה רבה!!

    • זכויות יוצרים בשירים
      עו"ד אפי אהרונוב | 01/05/2010 23:37

      שבוע טוב פלורה, יש להסדיר את השימוש בשירים עם בעלי הזכויות. רובם מיוצגים ע"י ארגוני היוצרים (כמו ארגון אקו"ם) שמספקים רישיון שימוש ברפרטואר רחב תמורת תשלום תמלוגים. בלי קשר לעצם הזכות לעשות שימוש בשיר, פגיעה בשלמות היצירה או שימוש רק בחלק ממנה היא הפרה של הזכות המוסרית של היוצר ואין לעשותה. שיהיה בהצלחה.