הפרת זכויות יוצרים

  • תביעה על תמונה שהשתמשתי באתר
    אליזה | 27/04/2010 14:24

    קיבלתי תביעה של 20000 ש"ח עבור תמונה אחת שהייתה באתר שלי. אין לי מושג מאיפה לקחתי את התמונה והיא נצמאת שם כמה שנים. העורך דין שתובע מייצג את החברה "מראות אימג' בע"מ". הוא לא בדק קדם מה עם התמונה אלה ישר פקס עם תביעה. חיפשתי באינטרנט ונראה לי שהם תוביעים סדרתיים. מיד הורדתי את התמונה ושלחתי מכתב שיעזבו אותי. למרחת צלצל עורך דין ואמר שמוכן להתפשר על סכום קטן יותר. אמרתי לו שאחשוב. מוכר שלי אמר לי שהם סתם מנסים לשחוט כסף אבל לא יתבעו. מה כדאי לעשות?

    • הפרת זכויות יוצרים
      עו"ד גיא קדם | 28/04/2010 09:43

      שלום אליזה, ככל שנעשה שימוש בלתי מורשה בתמונה ולצד השני יש בה זכויות יוצרים, הרי שעל פניו נראה שלצד השני יש עילת תביעה מבוססת. כדאי להתייעץ בעניין עם עו"ד כדי לקבל ייעוץ מקצועי פרטני, שכן ייעוץ כזה חורג ממסגרת הפורום הכללי.

      • תביעה על תמונה
        אליזה | 28/04/2010 10:13

        תודה על תושבתך, אם היה לי כסף עבור עורך דין לא הייתי שואל בפורום זה. גם אם יתבעו אותי ולא אזכה בטוטו עד אז יוכלו לקבל כסף ממני רק דרך הוצאה לפועל כי יש לי רק חובות... אם בכל זאת אפשר לקבל תושבות קונקרטיות על כמה שאולת: 1. האם מותר לשלוח מכתב תביעה לפני שבודקים אולי קניתי? 2. האם הם הסיכוי שיתבעו גדול ? נראה שבכלל הם סתם מפחידים אנשים כדי לסחוט כסף בפשרה ? (זה מה שמתברר במה שקאתי באינטרנט) 3. אם אגיע לבית הבמשפט יש סיכוי ששופט יתייחס שמדובר על תום לב כפי שראיתי בחוק זוכיות יוצרים? מה עוד שהתמונה היא בגודל בול. תודה מראש

        • הפרת זכויות יוצרים בתמונה
          עו"ד אמיר טנא | 04/05/2010 11:19

          אליזה שלום,מדברייך עולה, כי אכן היתה לכאורה הפרה של זכויות היוצרים.אדם אשר זכויותיו הופרו ויש לו עילת תביעה, רשאי להגיש תביעה ללא משלוח כל התראה קודם לכן.לא הייתי ממליץ לסמוך על כך שביהמ"ש יבין ששמת תמונה בתום לב וכדאי מאוד להתייעץ עם עו"ד המצוי בתחום שכן ללא יעוץ משפטי ראוי את עלולה להיות מחוייבת בסכומי כסף גבוהים בבימ"ש.אם ידך אינה משגת לשלם לעו"ד את יכולה לפנות ללשכה לסיוע משפטי במשרד המשפטים ולחילופין לתוכנית שכר מצוה בלשכת עורכי הדין ולבקש, כי ימונה לך עו"ד שיטפל בעניין ללא תשלום.בהצלחה,אמיר טנא, עו"ד

        • הפרת זכויות יוצרים
          עו"ד גיא קדם | 10/05/2010 07:30

          מי שזכויותיו הופרו רשאי לתבוע. באשר לתום לב - תום לב כשלעצמו אינו מהווה בד"כ טענת הגנה מפני הפרת זכויות יוצרים, אך יכול להקטין את גובה הפיצוי שיפסק בגין ההפרה.

    • עזרה דחוף
      יניב | 18/11/2011 12:45

      הי אליזה אשמחח לשוחח איתך אני באותו מצב שבו היית.אשמח לעזרה