שימוש הוגן

  • פודקאסט הכולל סקירת ספרות
    אדלברט | 14/04/2010 00:31

     אני מעוניין ליצור פודקאסט שיסקור מאמרים בתחום מדעי החברה. אין לי כוונות רווח מהפודקאסט, והסקירה לא תהווה את כל התוכן. אם הסקירה תהיה 5 דקות, שאר ההקלטה תהיה 25, כך שמרכז התוכן הוא לא הציטוט.מויקיפדיה הבנתי שאין בעיה אם אני עושה סקירה מקצועית/מחקרית, אבל זה לא המצב. התוכנית תשתמש במאמרים כבסיס לשיחה/דיוון, ובגלל זה היא נופלת בתחום אפור.רציתי לדעת עד כמה אני "מכוסה" מבחינת שימוש הוגן.1. את המאמרים עצמם ניתן לצטט מילה במילה, או שעדיף להתייחס לתוכן שלהם ("המאמר אמר כך וכך")? הייתי מעדיף לצטט, אבל ברור לי שזה יותר בעייתי.2. את המאמרים אני אקח מכתב עת שמוציאה אוניברסיטת ת"א. יש הגבלה על כמות הציטוטים מאותו גיליון? כלומר, אני מניח שאין בעיה לצטט שלושה פסקאות מתוך אחד המאמרים, אבל אם אני מצטט 15 פסקאות מחמישה מאמרים מתעוררת בעיה?תודה!

    • שימוש הוגן
      עו"ד אפי אהרונוב | 14/04/2010 22:46

      ערב טוב, שימוש הוגן אינו קטגוריה מתמטית אלא משפטית וככזו, גבולותיה אינם ניתנים ל'מספור' מדויק. במסגרת השימוש ההוגן מותר לך לתאר מאמר אותו אתה מבקר ולהביא ממנו ציטוטים (עם מתן קרדיט הולם, כמובן). בכל מקרה, מומלץ להתיעץ עם עו"ד העוסק בתחום באופן יותר מקיף ותוך הצגת המיזם בפניו בטרם אתה מוציאו לאור. שיהיה בהצלחה.

      • תודה  לת
        אדלברט | 15/04/2010 19:04