דרישת סף למתן פטנט

  • שלום שאלה בקשר לפטנט
    החסוי :) | 13/04/2010 17:43

    רציתי בבקשה לדעת אם המצאתי פטנט והוא רק תאורתי עדין לא המציאו את זה בחברות הייטק וכו' ולדעתי צריכים לפחות יותר ממליון שקל לפיתוח של זה האם יש אפשרות למכור את הרעיון למישהו ואיך אפשר למצוא אחד כזה רציני שלא בטעות ועלהדרך יכול לגנוב לי את הרעיון ששקדתי יום וליל להמציא את זה זה אומנם תיאורתית במידה והיה לי את הסכום זה היה יוצא לפועל ועוזר להמון הבעיה היא זה בעיה כספית וגם מאוד חשוב לי איך אני יוכל לשמור על הפטנט כבלעדי ?? האם זה אפשרי או שרק אחרי שיש אב טיפוס ולא רק תיאורתי זה תופס כבלעדי?חשוב לי לא להתאכזב שוב כי בפעם הקודמת גנבו לי את הפטנט בכל אופן אשמח לדעת כמה עולה רישום פטנט ואם אפשרי להשאיר את זה בבלעדיות בארץ ובעולם כולו במידה ומישהו אחר ימציא את זה לא יהיה אפשר להמציא משהו אחר במקום זה מאוד מיוחד ויחודי שעדין אף אחד לא חשב על זה למרות שהכל עניין של זמן חשוב לי לשמור על הזכויות שלי ועל הפטנט שאני כרגע המצאתי איך שומרים על זה ואיך מגלגלים את הפטנט ויוצרים מזה תועלת כספית חדש לי כל זה אשמח ליעוץ ותשובה תודה .

    • דרישת סף למתן פטנט
      עו"ד אפי אהרונוב | 14/04/2010 09:22

      בוקר טוב, בשלב הראשון כדאי להתיעץ עם איש מקצוע הבקיא בדיני הפטנטים (עורך-פטנטים או עו"ד המצוי בתחום) בכדי לבחון אם ה'רעיון התיאורטי', כהגדרתך, עובר את דרישות הסף לרישום כפטנט. בהתאם לתוצאות הבדיקה ניתן לבחון את המשך ההתנהלות, לרבות התנהלות מול משקיעים פוטנציאליים. שיהיה בהצלחה.

      • המשך-
        החסוי | 16/04/2010 22:15

        תודה רבה על התשובה יש צדק בדבריך אך איך אפשר לסמוך על עורך דין בתום הפטנטים האם לפני שאני יראה לו את הסקיצות והדף שבו יש את תהליך הפטנט איך אני יוכל לסמוך על אדם זר בכל אופן למרות שהוא עורך דין יש גם הרבה שיכולים להגיד אלפי סיפורים שזה לא יעבוד ואם אותו אדם יראה שיש פוטנציאל אדיר הוא בעצמו יקח ויצור בפועל עם כל הגורמים שהוא מכיר כי בדרך כלל עורכי דין של פטנטנים הם מכירים את האנשים ששם הם יוכלו לגלגל את הרעיון השאלה החשובה היא עם הוא יכול לחתום לי על סודיות ועל הסכם לפני שזה הפטנט שלי בלבד יש לי חשש גדול ששוב זה ידלוף ושוב יגנבו לי את הרעיון המבריק ...

        • הסכם סודיות
          עו"ד אפי אהרונוב | 17/04/2010 22:34

          שבוע טוב "החסוי", ניתן לדרוש מעוה"ד או כל גורם שאתה בא עמו במגע לחתום על הסכם סודיות, אך יש עו"ד שמתנגדים, עקרונית, לחתום על הסכם כזה. קיימים גם אמצעים אחרים שניתן להיעזר בהם. בכל מקרה, לא ניתן לבטל לגמרי את הסיכון של זליגת הרעיון וחשוב מאוד לבוא במגע רק עם גורמים אמינים. שיהיה בהצלחה.