הפרת סימן מסחר

  • שאלה לגבי שם לעסק שקיים כבר
    לורין | 11/04/2010 16:40

    שלום לך אני מעונינת לפתוח חנות עם אותו שם שקיים בחברה שמתעסקת בתחום שונה לגמרי מה החוק בנושא זה? האם מותר או אסור?מה אני אמורה לבדוק לפני? תודהלורין

    • הפרת סימן מסחר
      עו"ד גיא קדם | 11/04/2010 23:41

      שלום לורין, ככל שמדובר על סימן מסחר רשום או מוכר היטב של אחר, שימוש בלתי מורשה בו עלול לעלות לכדי הפרה ו/או דילול סימן מסחר וכן לכדי גניבת עין. אף אם אין מדובר על סימן מסחר הדבר מעורר קשיים. ניתן כמובן לטעון טענות הגנה שונות, כגון העדר הטעיה, תחומי עיסוק שונים וכו', אבל אלה טענות שיועלו לאחר תביעה ולא מבטיחות הגנה מתביעה.

      • איך אפשר לדעת שסימן מסחר רשום ?
        לורין | 12/04/2010 10:24

        אני לא כל כך מבינה בזה אך לכל בית עסק יש סימן מסחר רשום על השם?זה מין סוג של זכויות יוצרים? הרי נתקלתי בהרבה שמות לבתי עסק שהם זהין

        • סימן מסחר
          עו"ד גיא קדם | 12/04/2010 12:44

          סימן מסחר לא חייב להיות רשום. הוא יכול להיות גם מוכר היטב. העובדה שיש שמות עסקים דומים אינה אומרת בהכרח שיש הפרה או שאין הפרה, הכל כמובן תלוי נסיבות. בהחלט יתכן שלעסק יהיה שם, אבל השם הזה לא עולה לכדי סימן מסחר מוכר היטב, וגם שימוש באותו שם ע"י אחר לא יטעה איש לחשוב שיש זיקה בין העסקים. יש לבחון את הנסיבות בכל מקרה לגופו, וממילא גם לא תמיד ניתן לתת תשובה חד משמעית עד אשר העניין מוכרע - אם בכלל - בבימ"ש.

          • אז מה אתה ממליץ לי לעשות?
            לורין | 12/04/2010 12:50

            קשה לי לוותר על השם הזה אני מחוברת אליו כל כך איזה מהלכים עליי לעשות כדי לבדוק אם אני עוברת על החוק או לא? תודה

            • סימן מסחר
              עו"ד גיא קדם | 12/04/2010 13:00

              כדאי להיעזר בעו"ד על מנת לקבל חוו"ד מסודרת באשר למסגרת החוקית בתוכה ניתן לפעול. בהחלט יתכן גם שתצטרכי להחליט האם את מוכנה לקחת את הסיכון עם השם אם לאו.