זכויות יוצרים של מעביד

  • אפשרות הצגת עבודות שעיצבתי
    AR | 08/04/2010 15:26

    פתחתי עסק עצמאי כגרפיקאית. האם יש באפשרותי להציג באתר שלי עבודות עיצוב שעשיתי במסגרת היותי מעצבת שכירה במשרד פרסום? יש לציין שלא החתימו אותי על שום חוזה או מסמך בכל הזמן בו עבדתי שם וגם כשעזבתי. כל העיצובים והרעיונות נעשו אך ורק על ידי ללא התערבות של אף גורם אחר לרבות המעסיק. האם יש באפשרותי להציגם גם ללא אישור המעסיק ורק לקבל אישור של הלקוחות?

    • זכויות יוצרים של מעביד
      עו"ד גיא קדם | 09/04/2010 02:31

      מעביד הוא הבעלים הראשון של זכות היוצרים ביצירה שנוצרה על ידי עובדו לצורך עבודתו ובמהלכה, אלא אם כן הוסכם אחרת. יש לבחון איפוא מה הוסכם בינך לבין המעביד - בכתב או בע"פ.

      • הסכם ביני לבין המעביד
        AR | 09/04/2010 08:02

        אין כל הסכם חתום או הסכם עבודה ביני לבין המעביד, אף שעבדתי במשרדו 7 שנים. בע"פ תמיד היתה הסכמה שאני אקח עבודות לתיק העבודות שלי (כנראה כי חשב שאעבוד כשכירה) ותמיד כשהייתה עבודה מודפסת שעיצבתי הוא עצמו נתן לי העתק שלה (ליד עובדים אחרים שיכולים להוכיח). לכל שאר העובדים שעזבו לפני הוא אף נתן לשבת במשרד ולהעתיק את כל העבודות שעיצבו למחשבם האישי... זה תמיד היה מקובל במשרדינו פשוט לי הוא מתנכל. מה אפשר לעשות? הגיוני שברזומה העבודות שלי יש "חלון שחור" של 7 שנים?

        • זכויות יוצרים של המעביד
          עו"ד גיא קדם | 09/04/2010 20:41

          בנסיבות אלה ובמקרה של טענת המעביד כלפיך כי הפרת זכויות יוצרים, יצטרך בית המשפט להכריע מה היה מוסכם בין הצדדים, ובהחלט יתכן שזו תהיה גרסא מול גרסא.