שאלות חשובות נוספות על זכויות היוצרים

  • האם לאדם יש זכויות על "הפקת" אלבום מוזיקה? (דיסק).
    רונן | 06/04/2010 19:08

    לפני כשנתיים לערך החלטתי להפיק אלבום מוזיקה: הגיתי את שמו של האלבום, המצאתי את שם ההרכב שכביכול מבצע ושר באלבום ואת הרעיון לעטיפה.ידעתי מה יהיה הסגנון של השירים,מהו המסר, את העניין שיהיה באלבום ברצועה הראשונה "פתיח", השתתפתי בחלק מהעיבודים, ניגנתי על האקוסטית וכדומה. באלבום עצמו בצעתי, כתבתי, הלחנתי ועיבדתי 3 שירים. כמו כן אני מבצע שיר נוסף שזכויות העיבוד עליו הן שלי אך הוא שיר ללא זכויות יוצרים על הלחן והמילים. בנוסף אני שר בחלק משירי האלבום (שאינם שלי), קולות רקע. כמו כן, בכדי להפיק את האלבום, גייסתי אל העניין עוד מוזיקאים כשמכל אחד מהם לקחתי חומר מסויים לאלבום ואחד מהם השקיע גם כסף וציוד, שאת עלותם הוא כבר כיסה ממכירות האלבום. אדם זה, הסכים לקבל על עצמו את מרותי כמפיק העניין, מה שמוכח אף במיילים, כשהוא כותב :".. זה אלבום שלך...תחליט אתה... תגיד לי מה לעשות..." וכדומה. כמו כן שאר המשתתפים הסכימו לתת את החומרים שלהם לאלבום תחת הפקתי והחלטתי איז שירים יהיו בו, איך כמה למה.. הכל. עתה, לאחר שההרכב התכסח איתי ונפרדו דרכינו, הם מורידים את התמונות, את השם ואת החומרים והקרדיטים שלי. הם מפרסמים את דבר קיומו של האלבום, אך ללא החומרים שלי ואת האלבום עצמו אגב, (דיסק עצמו) הם מוכרים עם החומר כולו בלי לתת לי את חלקי אם כיוצר ואם כמפיק. בנוסף לכל, לפני שנפרדו דרכינו כתבתי תסריט לאחד מהשירים שלי באלבום הראשון. חברי ההרכב ואני צילמנו את הקליפ וכדומה ועתה, לאחר שנפרדו דרכינו, הם רוצים לעשות בו שימוש לשיר מהאלבום השני, שיר לא שלי, אך קליפ שאני כתבתי והייתי חלק נכבד ממנו בהפקה ובצילומים מלבד התסריט. (תסריט מקורי שלי עם הוכחות במיילים) שאלתי: 1- האם יש דבר כזה, זכויות הפקה? 2- האם אפשר להגיש תביעה בגין שימוש לא הולם בחומר (הוצאת השירים והקרדיטים שלי באתרי הרשת השונים המציגים בעצם מוצר מעוות) 3- האם אפשר לתבוע אותם על מכירת המוצר ואי שיתופי ברווחים? 4- האם ניתן לתבוע אותם על עוגמת נפש, הפרת זכויות וכדומה על שימוש בקליפ שאני התסריטאי שלו וחלק מההפקה שלו וכתבתי אותו במיוחד לשיר שלי והם לוקחים את המוצר המוגמר מלבישים על שיר לא שלי מהאלבום השני שמסמל את סכסוכנו? כמו כן הם משתמשים בעטיפת האלבום ובשמו (שאותם המצאתי) באתרים השונים. אסיים בכך שאומר שהם מודים שאני הפקתי הכל (זה מצולם) ומספרים בסרטונים שונים על ה"חזון שלי", על קירבתי למוצר ועל כך שאני ממציאו וכדומה. אשמח מאוד לתשובות והכוונה כיצד לנהוג, מה עלי לעשות ומהן זכויותיי בחוק. בתודה, רונן..

    • שאלות חשובות נוספות על זכויות היוצרים
      רונן | 06/04/2010 19:21

      כשהפקתי את האלבום יחד עם החבר שצירפתי אותו והשקיע כסף, נגינה, אולפן וכדומה,, אז פתחנו יחד דף לאלבום ב"פייסבוק וב"מייספייס" שאותם אני ניהלתי והבאתי מאות מעריצים לאלבום. לאחר שנפרדה דרכי מההרכב הם החליפו את הסיסמאות, העלו את האלבום הראשון (כשהם מורידים את החומר שלי) ואת אלבומם השני ולי אין גישה כיום לאתרים שאני הייתי היחיד שתפעל אותם בעבר. מה שמונע ממני את קידום האלבום שכולם הסכימו להוציאו תחת הפקתי, רעיונותיי ומימושם והחלטותיי. מותר להם לנהוג כך? שאלה נוספת: בתגובה על הורדת שמי, שיריי, תמונותיי וכדומה, העליתי בעצמי מחדש את הפרטים המלאים עם שם האלבום, שם ההרכב, הכנסתי את החומר כמו שצריך ואת התמונות של כולם ללא קיפוח. כלומר השתמשתי בשיריהם, בתמונותיהם וכדומה (כי הייתה הסכמה על הפקה שלי וקידום האלבום מצידי) אך ללא קיפוח של מישהו כפי שעשו לי. העליתי את הכל חזרה בשלמות. האם מותר לי לעשות זאת?

    • הפרת חוזה והפרת זכויות יוצרים
      עו"ד גיא קדם | 07/04/2010 10:31

      רונן שלום, על פניו מדובר על הפרת חוזה ועל הפרת זכות יוצרים. מומלץ להתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום על מנת להחליט באשר לדרך הפעולה המועדפת.