שימוש בקטעים מסדרה

  • שימוש בקטעי סידרה בפרסומת מסחרית ב YouTube
    אריאל | 15/03/2010 21:04

    שלום,במידה ואני מעוניין ליצור פרסומת לאתר מסחרי אשר יופיע באתר YouTube, תוך שילוב קטעים מתוך סידרת טלוויזיה, כיצד עלי לפעול על מנת לעשות זאת כחוק בלי לפגוע בזכויות יוצרים?ההיגיון הבריא אומר לבקש אישור מהיוצרים, אך יש בזה גם חוסר היגיון מכיוון שבטוח שכמוני יש עוד עשרות אלפים, ואני בספק אם ליוצרים באמת יש את הזמן/סבלנות לטפל במקרים כאלו.האם ניתן לפתור את הסוגייה ע"י הצגת שם הסידרה והיוצרים שלה בפרסומת? (בהתחלה או בסוף, ככתוביות).בכדי לחדד את העניין - האתר המסחרי מתעסק במכירה של מוצרים הקשורים לסידרה, ולכן הפרסומת משלבת קטעים מקוריים בשילוב קטעים מהסידרה (הקטעים מהסידרה עוזרים ללקוח להבין את ההקשר של הפרסומת לסידרה, ולא מהווה את כל התוכן או מרכז הפרסומת).תודה מראש.

    • שימוש בקטעים מסדרה
      עו"ד אמיר טנא | 16/03/2010 07:24

      אריאל שלום, אין מנוס מלפנות למפיק הסדרה ולבקש את רשותו לעשות שימוש בקטעים מהסדרה. מתן קרדיט ו/או הפניה וכו' לא יפתור את ההפרה של זכויות היוצרים ככל שייעשה שימוש בחומרים ללא אישור בעלי הזכויות. במקרה שלך זה מובהק ביותר כיוון שהשימוש מסחרי ולצורך מכירת מוצרים הקשורים לסדרה. אגב, עליך לבדוק האם אתה בכלל יכול למכור מוצרים הקשורים לסדרה ללא אישור בעלי הזכויות שכן גם מכירת מוצרים כאלה בסיטואציות מסויימות יכולה לעלות לכדי הפרת זכויות היוצרים של בעלי הזכויות בסדרה. יום נעים, אמיר

      • קצת בעייתי..
        אריאל | 16/03/2010 14:23

        היי אמיר,העניין לא כזה פשוט ואסביר למה.הסידרה המדוברת הינה סידרה יפנית מצויירת (אנימה יפנית), אשר אם תחפש את השם שלה ב YouTube תקבל מיליונים של תוצאות.לעומת סדרות אמריקאיות לא מצויירות בסגנון סיינפלד שתמצא רק כ-7000 תוצאות למרות הפופולריות שלה. משמע, לא נראה לי שיש כל כך אכיפה על הזכויות יוצרים של הסידרה הזו.ניסיתי במשך שעה למצוא כתובת התקשרות עם היוצרים או לפחות עם גורם אחראי כלשהו, ולא מצאתי דבר.הצלחתי למצוא אתר אחד שטוען שיש לו את הזכויות על הסידרה בארה"ב, ואין באתר הזה פרטי התקשרות כלל.מה עושים במצב כזה?תודה.אריאל.

        • שימוש בקטעים מסדרה
          עו"ד אמיר טנא | 21/03/2010 08:24

          אריאל שלום, עצם הבעייתיות להגיע לבעלי זכויות היוצרים, לא מקנה זכויות לעשות בסדרה שימוש ללא אישור בעלי הזכויות בסדרה. עשיית שימוש בקטעים מהסדרה בנסיבות שתיארת מהווה הפרה של זכויות היוצרים בסדרה. אם תתבע על ידי בעלי הזכויות, זו כבר שאלה אחרת שאיני יכול לענות עליה. יום נעים, אמיר טנא, עו"ד