שימוש הוגן

  • האם שיעורי גיטרה באינטרנט מפרים זכויות יוצרים
    בוני | 05/03/2010 21:04

    שלום רב, אני מפעיל אתר אינטרנט אישי שבו אני מציג שיעורי גיטרה בוידאו לשירים עבריים בעיקר. איני גובה כל תשלום מגולשי האתר והשיעורים מהווים תרומה לקהילת הגיטריסטים בארץ. בנוסף, איני מורה לגיטרה ולכן השיעורים לא נועדו לקדם אותי באופן אישי. האם קטע וידאו אותו העלתי לרשת בו אני מנגן שיר של אומן מוכר בארץ ובו אני מסביר כיצד לנגן אותו מהווה הפרה של זכויות יוצרים? תודה מראש בוני

    • שימוש הוגן
      עו"ד גיא קדם | 06/03/2010 03:07

      שלום בוני, הדבר יכול לעלות לכדי הפרת זכויות יוצרים. יחד עם זאת, יתכן ובמקרה כזה תעמוד לך הגנת שימוש הוגן. על פי הדין, שימוש הוגן ביצירה מותר למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך. לצורך בחינה של הוגנות השימוש ביצירה, ישקלו, בין השאר כל אלה: (1) מטרת השימוש ואופיו; (2) אופי היצירה שבה נעשה השימוש; (3) היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה; (4) השפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה.

      • תודה רבה  לת
        בוני | 06/03/2010 06:14