העתקת תמונה מהאינטרנט

  • תמונה מהאנטרנט לכרטיס ביקור
    מרתה | 27/02/2010 23:17

    שלום. העתקתי תמונה מהאנטרנט לעיצוב של כרטיס ביקור שמשוכפל לכמות של 125 כרטיסי ביקור. האם הפרתי זכויות יוצרים??!! ואם כן מה קורה עם זה. אמשח לתשובה מהירה.. תודה

    • העתקת תמונה מהאינטרנט
      עו"ד אמיר טנא | 28/02/2010 14:13

      מרתה שלום, יש לבדוק מהיכן הועתקה התמונה. ייתכן כי היא הועתקה מאתרים המאפשרים העתקת תמונות לשימושים כאלה. באם לא ניתנה הרשאה כללית לשימוש בתמונה באתר בו העתקת אותה, מעשייך מהווים הפרה של זכויות יוצרים. אמיר טנא, עו"ד *לקריאה נוספת: פקודת זכויות יוצרים

      • תגובה
        מרתה | 28/02/2010 16:22

        אוקיי אך אם האתר אינו ישראלי כיצד אברר אם ניתן להעתיק תמונה זו או לא?

        • העתקת תמונה מאתר אינטרנט
          עו"ד אמיר טנא | 01/03/2010 15:59

          מרתה שלום, אתרים המאפשרים שימוש חופשי בתמונות שלהם, תהיה באתר הרשאה מפורשת לשימוש בתמונות וכן יהיו תנאי ההרשאה ולעיתים קרובות גם קטגוריות שונות של תמונות אשר לכל קטגוריה הרשאות אחרות. כל עוד לא מצאת הרשאה באתר (גם אם הוא מחו"ל) הרי שההנחה היא שאין הרשאה כזו והעתקת התמונה אסורה. אגב, גם הרשאה באתר לא תמיד מכסה אותך יש תנאים נוספים שצריך לשים אליהם לב, אולם במקרה בו ידרשו ממך פיצוי יש לך לכל הפחות הגנת תום לב. יום נעים, אמיר טנא, עו"ד