בדיקת סיכויי תביעה

  • יש עילה לתביעה?
    שרה | 26/02/2010 11:45

    שלום,יש לי אתר שבו אני מציגה ומוכרת תמונות ואיורים של דמויות שונות לחדרי ילדים.לפני יומיים נתקלתי באתר של חברה מאוד גדולה ששם הציגו רביעיית תמונות שהקונספט שלה והדמויות מאוד דומות לשלי.אי אפשר לומר שהדמויות הן זהות במאה אחוז אבל כן יש דמיון במספר אלמנטים, גם דימיון בדמויות עצמן, גם דימיון באלמנטים שנמצאים ברקע התמונות וגם דימיון בקונספט של התמונות שלי.האם יש לי עילה לתביעה? אפילו שהדמויות עצמן לא דומות לגמרי, אלא הרעיון הכללי ומה שהתמונות מציגות?

    • בדיקת סיכויי תביעה
      עו"ד אפי אהרונוב | 26/02/2010 16:09

      שרה שלום, לא ניתן להשיב על שאלה כזו ברמה התיאורטית מבלי לראות במה בדיוק מדובר. מומלץ להתיעץ עם עו"ד באופן פרטני. שבת שלום.