האם לעובד יש זכות יוצרים?

  • תמלוגים בגין כתיבת ספר
    ניר | 23/02/2010 19:39

    שלום רב, הנני מרצה לכלכלה, כתבתי עבור חברה מסויימת שבה עבדתי חלק גדול מספר לימוד בכלכלה שיצא לאור. שילמו לי רק עבור מספר שעות עבודה של כתיבת הספר. לא נתנו לי תמלוגים ולא כתבו את שמי על הספר אפילו. האם יש לי עילה לתביעה כאן?

    • האם לעובד יש זכות יוצרים?
      עו"ד אפי אהרונוב | 24/02/2010 08:47

      בוקר טוב ניר, ככלל, המעביד הוא בעל הזכות הכלכלית של זכות יוצרים שנוצרה ע:י עובדו לצורך עבודתו ובמהלכה, אא"כ הוסכם בין הצדדים אחרת. לכן, ככל שהתקיימו יחסי עובד-מעביד בינך לבין החברה ובהיעדר הסכם מפורש האומר אחרת, החברה אינה מחוייבת לתגמל אותך כספית מעבר למה שהתחייבה בהסכם העבודה. מאידך, עדיין יש לך זכות מוסרית ביצירה שנוצרה על-ידך ועל החברה להקפיד על מתן קרדיט הולם לך, כיוצר. באם החברה ממאנת לתת לך קרדיט הולם, יש מקום לשקול תביעה כנגדה, ומומלץ להתיעץ על-כך באופן פרטני עם עו"ד. שיהיה בהצלחה.