זכויות יוצרים של עובד

  • זכויות יוצרים ליצירה ספרותית
    אסנת | 20/02/2010 20:45

    אני יצרתי יצירה ספרותית שמורכבת מסיפורים של כמה מילים שאותם אני מצרפת ליצירת אומנות פלסטית שאני עושה. השאלה היא, כזאת את היצירות המצאתי בביתי אבל התחלתי למכור אותם במקום עבודתי, היום אני מעוניינת למכור אותם באופן עצמאי האם יש לי על כך זכויות יוצרים, ומקום עבודתי לא יכולים לתבוע אותי על כך?

    • זכויות יוצרים של עובד
      עו"ד גיא קדם | 21/02/2010 19:37

      שלום אסנת, על פי חוק זכות יוצרים, היוצר של יצירה הוא הבעלים הראשון של זכות היוצרים ביצירה. מאידך, מעביד הוא הבעלים הראשון של זכות היוצרים ביצירה שנוצרה על ידי עובדו לצורך עבודתו ובמהלכה, אלא אם כן הוסכם אחרת. יש לבחון איפוא באיזה נסיבות נוצרה היצירה שלך.