שימוש הוגן

  • שימוש בפונט שלא למטרות מסחריות
    אור | 20/02/2010 19:52

    שלום רב, הייתי רוצה לדעת מהי ההגדרה לשימוש מסחרי דהיינו, האם ניתן להשתמש בפונט בעיצוב לוגו האתר בפונט שמוגדר "ללא מטרות מסחריות"? האם זה משנה מהי מטרת האתר, לדוגמה האם מטרת האתר עצמו לרווח או שלא לרווח? תודה מראש, אור

    • שימוש הוגן
      עו"ד גיא קדם | 21/02/2010 19:33

      שלום אור, "שימוש מסחרי" הוא תלוי נסיבות. מכל מקום, שימוש ביצירה מוגנת ללא רשות עלול לעלות לכדי הפרה. בנסיבות מסויימות ניתן יהיה להתגונן מפני תביעת הפרה בטענה שעשית שימוש הוגן ביצירה של אחר (שים לב - מדובר על טענת הגנה ולא בהכרח על "פטור" מתביעה). על פי הדין, שימוש הוגן ביצירה מותר למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך. לצורך בחינה של הוגנות השימוש ביצירה, ישקלו, בין השאר כל אלה: (1) מטרת השימוש ואופיו; (2) אופי היצירה שבה נעשה השימוש; (3) היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה; (4) השפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה. בכל מקרה, ההכרעה הסופית האם מדובר בשימוש הוגן אם לאו היא הכרעה של ביהמ"ש.