זכויות יוצרים

  • שימוש בשירים מהצגות לצורך מופע
    טל | 18/02/2010 19:15

    שלום, הייתי רוצה לדעת אם מבחינה משפטית אני ממלא אחר החוק, כאשר אני מריץ מופע שמורכב משירים מהצגות מחו"ל, והמקום שאני מופיע בו משלם עבור המופע לאקו"ם. אני יודע שעל פי החוק אפשר להשתמש בעד 3 שירים מכל הצגה ואני דואג לא לעבור על כך.כמו כן, הייתי רוצה לדעת האם אני יכול להעלות קטעי וידיאו מהמופע לאינטרנט, והאם אני יכול להשתמש במילים לשירים(Lyrics) מהאתר שלקחתי את השירים(עם נתינת קרדיט כמובן)תודה מראש,טל.

    • זכויות יוצרים
      עו"ד גיא קדם | 18/02/2010 23:32

      שלום טל, ככלל, כל שימוש ביצירה (מילים, מוזיקה וכו') של אחר מחייב את קבלת רשותו. רשות זו מלווה בד"כ בחובה לשלם תמלוגים או תשלום אחר. שימוש לעניין זה יכול להיות המחזה, הצגה באינטרנט וכיוב'.

      • גם אם הבר משלם לאקו"ם?
        טל | 19/02/2010 02:39

        כי הבנתי שהחוק אומר שהאחריות הסופית חלה על בעל העסק ולא על המופיע, ושאקו"ם אמורה לעבוד בשיתוף עם ארגונים דומים בחו"ל ולהיות אחראית על זה.אם המקום משלם לאקו"ם, ואני משלם על זה למקום, אני צריך בנוסף לפנות ישירות לבעל הזכויות של כל שיר?

        • זכויות יוצרים
          עו"ד גיא קדם | 21/02/2010 19:29

          התשלום הוא פר שימוש בזכות, כך שפחות חשוב מי משלם. בכל מקרה, כדאי לבדוק ישירות מול אקו"ם ביחס לשימוש הספציפי וליצירות הספציפיות.

    • שימוש במוסיקה
      עו"ד אמיר טנא | 22/02/2010 14:58

      טל שלום, תשלום לאקו"ם לא בהכרח מכסה אותך מבחינת שימוש בשירים (מילים לחן וכיוצ"ב). צריך לבדוק אם השירים בכלל כלולים ברפרטואר אקו"ם- במידה ולא יש לבדוק מי בעל הזכויות. האם נעשה שימוש בשירים רק בביצועים חיים, או שמא משמיעם שירים גם כמוסיקת רקע מדיסק? במקרה שמשמיעים שירים מדיסק, יש לבדוק מי בעל הזכויות המכניות- האם הפדרציה לתקליטים? האם גוף אחר- גם לגופים אלה זכאות לתמלוגים. העלאת הסרטון ליו-טיוב,יכולה לגרור דרישה לתשלום של מי שמבצע את המחזה בגין זכויות מבצעים- צריך לבדוק מה תנאי ההתקשרות איתם כוללים, מי הבימאי- זכאי לתמלוגים מתל"י? בקיצור, כפי שאתה שם לב, יש לערוך בדיקות של כלל בעלי הזכויות וכדאי מאוד להתייעץ עם עו"ד המצוי בתחום. בברכה, אמיר טנא, עו"ד

      • הבנתי...
        טל | 22/02/2010 16:24

        יש במקרה עורכי דין פרו בונו שמטפלים בנושא הזה? במידה וכן אני אשמח אם תוכלי להפנות אותי אליהם. המון תודה

        • פרו בונו בעניינים כאלה? אני לא מכיר
          עו"ד אמיר טנא | 23/02/2010 11:10

          שלום טל, אני לא מכיר עו"ד שעושים תיקים כאלה פרו בונו. מדובר במופע ממנו אתה מצפה להפיק הכנסות ואתה צריך להסדיר את ענייני השימוש במוסיקה. לא מדובר במופע צדקה או במשהו דומה. בברכה, אמיר טנא, עו"ד