תביעה בגין 'הפרת קניין רוחני'

  • האם יש הבדל משפטי בין חיקוי לזיוף?
    משה | 14/02/2010 14:11

    שבוע שעבר קיבלתי ממשרד עו"ד מכתב על הפרת קניין רוחני עקב מוצר שאני מוכר בחנותי. המוצר שאני מוכר אכן דומה למוצר שבבעלות הלקוח שהם מייצגים. אם זאת, לא מדובר בזיוף עם שם זהה, אלא במוצר דומה תחת שם אחר.בנוסף, אציין כי אינני מייצר את המוצר, מייבא אותו לארץ, או מוכר אותו באופן סיטונאי, אלא רק מוכר אותו ללקוחות פרטיים ובהיקפים מאד מאד מצומצמים.שאלתי היא: האם יש הבדל משפטי בין זיוף לחיקוי? ואם כן יש להם הילה לתביעה, האם הנתבע לא אמור להיות היבואן/יצרן ולא אני?

    • תביעה בגין 'הפרת קניין רוחני'
      עו"ד אפי אהרונוב | 17/02/2010 00:25

      ערב טוב משה, יש לבחון בצורה מעמיקה את המוצרים ואת המכתב שקיבלת על-מנת לתת חוות דעת ביחס לחוזקה של עילת התביעה. בנוסף, יש מקום לשקול את ההתנהלות מול מי שסיפק לך את המוצר, היה ותוגש נגדך תביעה. מומלץ להתיעץ עם עו"ד הבקיא בקניין רוחני באופן פרטני.