תביעה בגין שימוש בתמונה

  • תביעה בגין שימוש בתמונה | נשלח מאתר
    גיל | 09/02/2010 10:52

    שלום, בעבר ניהלתי אתר אינטרנט ונשלחה אלי כתבה לפרסום מאחד ממשרדי היח"צ אליה צורפה תמונה. לאחר פרסום התמונה הסתבר כי נעשה בה שימוש שלא כחוק (נלקחה מגוגל). אני נתבעתי ונדרשתי לשלם סכום של אלפי ש"ח. מה עלי לעשות?

    • תביעה בגין שימוש בתמונה
      עו"ד מתן שוק | 09/02/2010 11:10

      על פניו העובדה שקיבלת את התמונה מצד ג' אינה פוטרת אותך מאחריות להפרת זכויות היוצרים, אם כי בהחלט עשויה להיות לה משמעות לעניין גובה הפיצוי. מומלץ לפנות לעורך דין העוסק בתחום אשר ידע להעריך בפניך את מידת החשיפה בפניה אתה עומד ולתת אומדנה לגבי העלות הכספית הכרוכה בהתגוננות מפני התביעה.

    • האם מפר זכויות יוצרים בתום לב פטור מאחריות?
      עו"ד גיא קדם | 09/02/2010 11:24

      שלום גיל, לצערי, בנסיבות המתוארת על ידך גם אם פעלת בתום לב זה לא בהכרח מקים מחסום מפני תביעה. יחד עם זאת, לתום ליבך יש משמעות בכל הנוגע לגבוה הפיצוי שיפסק, ובהחלט יתכן שגם אם תימצא "אשם" בהפרה, עדיין לא תדרש לשלם פיצוי כלשהו. מומלץ להיעזר בעו"ד הבקיא בתחום.