הפרת זכויות יוצרים במתכון

  • זכויות יוצרים במתכונים?
    מנחם | 02/02/2010 18:23

    עד לאחחרונה ניהלתי קונדיטוריה , חלק גדול מהמתכונים הם מתכונים שאני יצרתי (עוד לפני שהתחלתי לעבוד במקום הזה). לאחרונה נגנב ממני ספר המתכונים שלי (אני לא יכול להוכיח שהספר נגנב) . אחרי שהמתכונים נגנבו ממני פוטרתי מעבודתי . האם יש לי סיכוי למנוע ממעסיקי הקודם להשתמש במתכונים שאני יצרתי?

    • הפרת זכויות יוצרים במתכון
      עו"ד גיא קדם | 03/02/2010 02:17

      שלום מנחם, ככלל רעיון כשלעצמו אינו מוגן בזכות יוצרים, ועל כן יש לבחון האם המתכונים כשלעצמם מהווים יצירות מקוריות מוגנות או רק בגדר רעיונות מופשטים. הפסיקה לגבי מעמדו של מתכון אינה מגובשת דיה. נדרשת מידה של יצירתיות במתכון ולא רק העברת מידע בלבד, על מנת שמתכון יוכר כיצירה מוגנת. עניין זה הוא תלוי נסיבות ספציפיות. בהנחה שמדובר על יצירה מוגנת, הרי שככל שהמתכון נוצר לצורך עבודתך ובמהלכה, הזכויות בו שייכות למעביד, אלא אם כן הוסכם אחרת. ככל שהמתכון נוצר בזמנך הפנוי או טרם תחילת עבודתך, הרי שהזכויות בו שייכות לך, והעתקתו יכולה לעלות לכדי הפרה (בהנחה כמובן שמדובר על יצירה מוגנת).

      • אני מדבר על נוסחאות מדוייקות ,ברמת הגרמים
        מנחם | 03/02/2010 09:05

        אני מדבר על מתכונים שהם נוסחאות מדוייקות ,ברמת הגרמים. אני מדבר גם על עיצובים של מוצרי העוגות בצורה מקורית. ועל שיטות עבודה מקוריות. זה יוכל להחשב "יצירה מוגנת" ,שאותה אסור להעתיק? תודהן

        • זכויות יוצרים במתכון
          עו"ד גיא קדם | 03/02/2010 09:54

          הייתי ממליץ להתייעץ בעניין באופן פרטני עם עו"ד.