זכויות יוצרים בתוכנה

  • זכויות קניין רוחני על תוכנה
    עינת | 24/01/2010 17:26

    בנינו פתרון ארגוני (משהו דומה לתוכנה) עבור גורם ציבורי. הגורם, רוצה 'למכור' את השירות, לגורמים מקבילים, בתמורה לקבלת שירותים מהם. לא ברור עדיין האם התמורה תהיה בכסף או בשירותים. אנחנו כמובן היינו רוצים שהגורמים הללו יפנו אלינו ישירות, כך שנוכל להתאים להם את השירות לו הם זקוקים. השאלה היא, - מי ה'בעלים' של הפתרון (התוכנה)? - האם יש לנו זכויות יוצרים? - האם העירייה רשאית להעביר אותו או למכור אותו לגורמים אחרים?

    • זכויות יוצרים בתוכנה
      עו"ד גיא קדם | 24/01/2010 17:32

      שלום עינת, ביצירה שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה, כולה או חלקה, הוא היוצר אלא אם כן הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר במפורש או במשתמע. יש לבחון איפוא את נסיבות העניין באופן פרטני, ומומלץ להתייעץ בעניין זה עם עו"ד הבקיא בתחום.