הפרת זכויות יוצרים בפרסומת

  • שימוש בכתבה מהעיתון בפרסומת מסחרית
    כרמל | 24/01/2010 12:44

    שלום, ברצוני לברר האם במסגרת פרסומת מסחרית,בה אני מראה כתבה מהעיתון, יש חובה לשלם לעיתון בגין שימוש באותה כתבה. האם יש פסיקה עדכנית בנושא? תודה רבה כרמל

    • הפרת זכויות יוצרים בפרסומת
      עו"ד גיא קדם | 24/01/2010 17:34

      שלום כרמל, שימוש בכתבה, ודאי כשמדובר על שימוש מסחרי, באופן לא מורשה עלול לעלות לכדי הפרת זכויות יוצרים ואולי אף הפרת סימן מסחר של העיתון. יש לבחון את מהות השימוש ואת היקף הכתבה בה עושים שימוש. מומלץ להתייעץ בעניין עם עו"ד הבקיא בתחום.

      • שאלה קטנה נוספת
        כרמל | 24/01/2010 17:48

        תודה רבה גיא. אשמח לדעת מהו הסימוכין לכך שימוש זה כנראה לא יהיה הוגן. האם ישנה פסיקה חדשנית בנושא שאולי אתה מכיר? לגבי יצירה עיתונאית האם מותר לעשות שימוש וכיצד? שוב תודה

        • הפרת זכויות בפרסומות
          עו"ד גיא קדם | 24/01/2010 18:18

          שלום כרמל, לעיתים שימוש מסחרי שולל שימוש הוגן, אם כי מדובר על תנאי אחד מיני רבים. ראה בחוק זכות יוצרים הרצ"ב לעניין שימוש הוגן. באשר לסימן מסחר - יש לבחון את אופי השימוש בסימנו של אחר לצורך תיאור סחורתו של אותו אחר. ראה בפס"ד טוטו זהב הרצ"ב. המטריה מורכבת מדי בשביל לפרט את ההבדלים בפורום.