גניבת עיצוב אתר אינטרנט

  • גניבת עיצוב וזכויות קניין רוחני (דחוף)
    אלי | 13/01/2010 02:50

    שלום רב, אני צריך עזרה בכדי לדעת מה לעשות בעניין של גניבת עיצוב אתר אינטרנט בצורה בוטה. לא אוכל לפרסם כאן את העיצוב והאתרים הגונבים מכדי לשמור על הפרטיות. המקרה שלי הוא כזה, במידה וקניתי עיצוב \ עיצבתי עיצוב אתר. עיצוב יחודי ולא מועתק וכ'. עכשיו השתמשתי בעיצוב לאתר האינטרנט שלי, אני היחידי שיש ברשותו קבצי עריכה של העיצוב בנוסף עשרות אנשים יעידו שהעיצוב קיים באתר שלי ספציפית מזה שנה ויותר ולפני כולם וגם יעידו אנשים שאני זה שעיצבתי אותו. קמו אתרים מתחרים בבעלותם של בני נוער שונים, שמרו כתמונות על המחשב את כל חלקי עיצוב האתר ובעריכה פשוטה ועלובה שינו את הלוגו לצרכיהם והעלו והיום הם משתמשים בו בצורה פרוצה לחלוטין. בעבר זה קרה באתר שניים אבל שוב נתקלתי היום בעוד 2 אתרים (אחד מהם לא ממש רלוונטי בגלל שהוא עדיין לא נפתח) שהעתיקו בצורה פשוט מזעזעת את העיצוב ולא רק זה אלא את כל סגנון האתר וכל הקטגוריות והטקסטים שבו. מעולם לא נפגשתי אם עורך דין על כל מיני סיבות כאלו ואחרות. אבל החלטתי לשים לזה סוף אשמח אם תוכלו לעזור לי ד"א תאמרו לי האם אוכל להגיש תביעה או לפחות לשלוח אזהרה \ הרתעה דרך עורך דין. כיצד אוכל לעשות זאת וכיצד לפנות לעורך דין בפעם הראשונה. -------------------------------- מודה לכם מקרב לב שקראתם הכל אשמח לעזרה, שבוע מבורך :)

    • גניבת עיצוב אתר אינטרנט
      עו"ד אפי אהרונוב | 13/01/2010 13:20

      אלי שלום, יש לבחון במה בדיוק מדובר. כדאי לפנות לעו"ד העוסק בתחום. ניתן לפנות לתיבת היעוץ האישי באתר. בהצלחה.