זכותו של שותף בפטנט

  • פתאום יש לי שותף בזכויות היוצרים?!
    יוסף | 08/01/2010 20:55

    בניתי אב טיפוס למוצר שימושי ופניתי ליועץ מומחה בתחום על מנת שיסייע לי לנסח את תחום החדשנות שבפטנט. היועץ (שאינו עורך פטנטים) אכן כתב מסמך טכנולוגי לעילא ועילא אולם כעת הוא רוצה להיות רשום יחד איתי כבעל הפטנט. הוא אומר לי שהזכויות יהיו שלי והתמלוגים שלי וכד' ושהרישום שלו כבעל הפטנט יחד איתי הוא רק דבר פורמאלי. האם אני יכול לישון בשקט?

    • זכותו של שותף בפטנט
      עו"ד אפי אהרונוב | 09/01/2010 18:20

      שבוע טוב יוסף, ככלל, מי שהגיש בקשה לפטנט מוגדר כבעל הפטנט. באם בקשה מוגשת ע"י מספר מבקשים, החוק רואה אותם כבעלי חלקים שווים בפטנט, ובנוסף, לכל אחד מהם עומדת הזכות לנצל באופן סביר את האמצאה נשוא הפטנט. מכל מקום, ניתן לערוך הסכם המגדיר את זכויותיהם של הבעלים. במקרה שלך, מומלץ מאוד להתיעץ עם עורך-דין או עורך-פטנטים בטרם אתה ממשיך לקדם את העניין. שיהיה בהצלחה.

      • כנראה ששאלתי לא הובנה
        יוסף | 28/02/2010 20:49

        אני כבר הגשתי בקשה לפטנט. במקביל פניתי ליועץ מהתחום הספציפי של ההמצאה כדי ש"יתרגם" את ההמצאה שלי למונחים טכנולוגיים מקצועיים מהתחום. הוא קיבל תשלום על שירות זה. פתאום הוא דורש להגיש בקשה חדשה לפטנט ולהיות רשום כאחד הממציאים. האם זה מקובל?