אחריות בעל אתר על תכנים מפרי זכות יוצרים

  • התחמקות אתר מסחרי מאחריות להפרה והטלתה על גולש
    אילנה | 08/01/2010 13:07

    אתר גדול העתיק ממני 14 כתבות, ללא רשותי וידיעתי. עוה"ד שלי שלח לו התראה ודרישה לפיצוי. בתשובה התנער העורך מאחריות להפרה והטילה על גולש שהעלה אותן לאתר. האם בעל אותו אתר יכול להתחמק כך מהחוק? מה דין תביעה כזו? ידוע לי על תקדים בוצ'צ'ו נגד אתר רוטרנט. האחרון ניסה להתנער מאחריות להפרה והטלתה על גולשים. ביהמ"ש שחה את התנערותו ופסק לצלם פיצוי מכובד +הוצאות. מה דעתכם?

    • אחריות בעל אתר על תכנים מפרי זכות יוצרים
      עו"ד אפי אהרונוב | 08/01/2010 14:50

      אילנה שלום, בשאלת אחריותו של בעל אתר על תכנים מפרים שפורסמו ע"י גולש טרם נקבעה הלכה אחידה ומחייבת. הדבר תלוי במספר פרמטרים, לרבות, אופי האתר, התקנון, קיומו של הליך 'הודעה והסרה' ועוד. בכל מקרה, יש לבחון את שאלת קיומה של הפרה במנותק משאלת זהות המפר כאשר שוקלים פתיחת הליך. בהתקיים הפרה, גם אם המפר הוא גולש אנונימי, קיימות דרכים לחשיפתו ותביעת הפיצוי ממנו.

      • אולם הגולש "תפרן"
        אילנה | 08/01/2010 23:45

        כיצד הוא יכול לפצות אותי? האתר,לעומת זאת מסחרי ומרוויח הון מפרסומות כשהפופלריות שלו נשעת על כתבות שהוא מעתיק מאחרים. נוח מאוד להטיל אחריות על גולש אלמוני תוך שימוש בתירוץ הזה כדי ולהפר כך זכויות יוצרים באופן שיטתי. לדעתי יש לחדד את הסוגיה הזו בחוק.

        • אחריות אתר על תכנים שהעלה גולש
          עו"ד אפי אהרונוב | 09/01/2010 18:08

          שבוע טוב אילנה, 'תפרנות' אינה פוטרת מאחריות. כאמור, בכדי לבחון את מידת האחריות שניתן לייחס לאתר המארח, יש לבחון את מכלול הנסיבות ואת האתר עצמו ומומלץ שתעשי זאת עם עורך-דינך או עו"ד אחר הבקיא בתחום. שיהיה בהצלחה.