מעמדה של בקשה לרישום פטנט

  • שימוש ברעיון לפני קבלת פטנט רשום
    גיא | 31/12/2009 15:31

    שלום,ברצוני להגיש בקשה לרישום פטנט ומיד לאחר מכן לעניין חברות שונות לגבי שימוש ברעיון תמורת מתן תמלוגים בלבד (אינני מעוניין בפתיחת עסק או בשותפות עסקית).שאלותיי:1. האם ניתן למכור זכויות שימוש ברעיון עוד לפני שבקשת רישום הפטנט אושרה ע"י רשם הפטנטים?2. אם כן: במידה ובסופו של דבר הפטנט לא יאושר (אך בינתיים היו רווחים מן השימוש ברעיון), האם ישנה אפשרות לתבוע אותי באופן אישי על הפרת פטנט (מה שכמובן נעשה בתום לב, שכן בכוונתי לבצע סריקת פטנטים לפני הגשת הבקשה)?3. האם החברה המשתמשת ברעיון עשויה להיתבע במצב כזה?תודה מראש,גיא

    • מעמדה של בקשה לרישום פטנט
      עו"ד אפי אהרונוב | 01/01/2010 14:58

      גיא שלום, ניתן למכור כל דבר אם יש קונה. השאלה להמצאה מסוימת נשואת בקשה לפטנט יהיו קונים תלויה, כמובן, בגורמים רבים לאו דוקא משפטיים. הגשת הבקשה אינה 'מחסנת' את המגיש מפני תביעות הפרה, ככל שיש לתביעות אלו בסיס. שבת שלום.

      • חשיפה לתביעה לאחר רישום הפטנט?
        גיא | 02/01/2010 22:30

        ראשית כל, תודה על התשובה! יש לי שאלה נוספת לגבי מידת ההגנה:לאחר רישום הפטנט, האם אוכל להיפגע באופן כלשהו עקב תביעה על "גניבה" כלשהי של רעיון, או שאני יכול לסמוך על עבודתו של רשם הפטנטים, שאישר את רישום הפטנט? מה עליי לעשות כדי להבטיח שקט נפשי מהבחינה הזו?תודה מראש!גיא

        • רישום פטנט
          עו"ד אפי אהרונוב | 04/01/2010 09:23

          בוקר טוב גיא, בוחני לשכת הפטנטים בודקים, במהלך בחינת בקשה לרישום פטנט, באם הבקשה כשירה להירשם כפטנט. בין היתר, נבדק על-ידם באם קיימים פטנטים או ידע מוקדם אחר שהאמצאה נשוא הבקשה מגולמת בהם. היה וקיים ידע קודם, לא יינתן פטנט. גם במידה שיינתן לך פטנט, ניתן בפועל לתקוף את קיומו בכל זמן נתון. ודאי שקבלת פטנט אינה מבטחת אותך מתביעות שונות, למשל, גניבת הרעיון ממעביד שעבדת אצלו וכיו"ב.