שילוב יצירות מוגנות באתר אינטרנט

  • מנוע חיפוש של קבצי מדיה
    תומר | 01/12/2009 12:34

    שלום.אני מעוניין לבנות אתר שיהווה מנוע חיפוש , האתר ימשוך קבצי מדיה (שירים,סרטונים,קטעים וכדו') אל האתר שלי ויציג את התוצאות בעמוד החיפוש. בעמוד החיפוש יהיה למשתמש אפשרות להמיר אתה קובץ לכל פורמט שהוא ירצה(MP3\4 , 3GP וכדו). הסרטונים ימכשו מאתרים כמו יוטיוב , מטאקאפה ועוד. השאלה שלי האם זה חוקי ? כי יש המון קבצים שהם חוקיים והמון קבצים שמוגנים בזכויות יוצרים ולי אין אפשרות לסנן מה המשתמש מוריד ... האתר ישמש ממש כמו כל האתרים של ההורדה מיוטיוב והמרה(שהם חוקיים לפי ידיעתי) רק עם ממשק נוח ונגיש יותר למשתמש.אשמח לדעת האם זה חוקי או לא , תודה רבה.

    • שילוב יצירות מוגנות באתר אינטרנט
      עו"ד אפי אהרונוב | 02/12/2009 01:44

      ערב טוב תומר, ע"פ ההלכה המחייבת כיום בארה"ב אתר המאפשר לגולשים להציג יצירות אינו מפר זכויות יוצרי גם אם הגולשים עצמם מעלים יצירות מפרות - כיון שהאתר עצמו פאסיבי (פס"ד Cablevision). גם לפי הלכה זו, אתר שמכיל מנגנון ש'מושך' יצירות באופן אקטיבי - מפר זכות יוצרים כאשר מדובר ביצירות מפרות. יוטיוב למשל הוא פלטפורמה להצגת יצירות אך אין הצגה פעילה של יצירות ע"י האתר עצמו. בישראל הבעיה (מבחינתך) חמורה אף יותר לאור סעיף 15 לחוק החדש הכולל את זכות העמדת יצירה לרשות הציבור כאחת מהזכויות השמורות ליוצר בלבד ואשר יש מפרשים אותו כמכוון בעיקר לאתרי שיתופי קבצים. אמנם בפסה"ד בעניין הפרמיירליג אשר ניתן לאחרונה בביהמ"ש המחוזי בת"א ננקטה גישה 'ליברלית' כלפי העברת תוכן מוגן לכאורה בשיטת ה'streaming' אך מוקדם לנבא כיצד יתייחס לפס"ד זה ביהמ"ש העליון וכיצד יתייחסו בתי המשפט בכלל לאתרים מהסוג שאתה מעוניין להעלות, כך שבשלב זה העלאת אתר כזה נושאת בחובה סיכון משמעותי של תביעות הפרה.

      • אפי כמה דברים
        תומר | 02/12/2009 11:00

        קודם כל תודה רבה , כמה דברים אם אפשר.1. האתר מספק גם המרה של הקובץ והורדה בתור MP3\MP4 (כמו אתרי המרות שונים ברחבי הרשת שאני יודע שהם חוקיים). כפי שאתה יודע יש הרבה שירים שמפרים זכויות יוצרים ויש הרבה קטעים וסרטונים אחרים שלא מפרי את הזכויות , ומכאן באה השאלה שלי אם מישהו מחליט שהוא מוריד נגיד שיר של אייל גולן , כל מי נופלת האחריות ? עליי או על המוריד ? כיוון שמן הסתם אינני יכול לשלוט ולסנן מה מפר זכויות ומה לא (אני יודע שהנושא שלי מורכב מאוד)2. אתה בעצם טוען שעדיף לי אישית לאחסן את השרת בעצם בארה"ב ? ועצם הפרת זכוויות היוצרים בעצם תלויה במשתמש כיוון שהוא זה שמעלה\מוריד קובץ שמפר זכויות?תודה רבה על העזרה , בכל מקרה אני אלך להתיעצות עם עו"ד לגבי זה אבל ככה אני אוכל להבין קצת יותר.

        • שיתוף והמרת קבצים
          עו"ד אפי אהרונוב | 02/12/2009 19:30

          תומר ערב טוב, הנושא רחב ודורש בירור מעמיק החורג מגבולותיו הצרים של הפורום. מומלץ לפנות ליעוץ אישי פרטני בעניין. בהצלחה.