תשלום תביעה חלקי ע"י חברת הביטוח

  • תשלום תביעה חלקי ע"י חברת ביטוח
    אלי | 29/08/2011 10:16

    לרכב נגרמה חבלה במזיד. תבעתי את חברת הביטוח. הרכב נכנס לטיפול במוסך שלא בהסדר. שמאי מטעם חב' הביטוח אישר את העבודה. בתום הטיפול המוסך הוציא חשבונית, ושולם לו בשיק דחוי שלי. חברת הביטוח שילמה לי עבור התביעה תשלום חלקי. התברר כי עבור העבודה השמאי אישר לתשלום סכום נמוך מסכום החשבונית שהמוסך הנפיק. חב' הביטוח הפנית אותי למוסך... השאלה: ממי ואיך אני פורע/תובע את התשלום החסר?

    • תשלום תביעה חלקי ע"י חברת הביטוח
      עו"ד יקי רנד | 29/08/2011 22:24

      חב' הביטוח צריכה לשאת במלוא עלות העבודה במוסך, בייחוד לאור העובדה כי שמאי מטעמה אישר מבעוד מועד רכיב זה. במידה וחב' הביטוח מתנערת מתשלום, ניתן לתבוע אותה בגין ההפרש.

      • גם לי זה קרה
        אריה | 22/09/2012 21:12

        בדיוק אותו מקרה. הייתה לי תאונה צד ג', שלא באשמתי. נדרשתי לחתום במוסך ההסדר על צ'ק דחוי לשמאי מטעם חברת הביטוח. דרך התביעה הגיע רק חלק מהסכום, וחברת הביטוח עדיין "מורחת" אותי בקשר לתשלום ההפרש. באיזה צעד אני צריך לנקוט עכשיו? לתבוע את חברת הביטוח בבית דין לתביעות קטנות, או מה?