התישנות ע"פ חוק אחריות למוצרים פגומים

  • מוצרים פגומים - עזרה
    יונית | 22/08/2011 09:52

    שלום נפגעתי כתוצאה ממשקה של אחת החברות שהתנפץ בפניי כשהייתי בת 17. הבנתי שהתיישנות בתביעה לפי חוק אחריות למוצרים פגומים היא 3 שנים בלבד. עוד מעט עוברים 3 השנים מאז הפגיעה. שאלתי היא האם עליי לרוץ ולהגיש תביעה או שמכיוון שהייתי קטינה בזמן התאונה תקופת ההתישנות מתחילה החל מהגיעי לגיל 18 וזה אומר שיש לי עוד שנה בערך. (התאונה היתה ב-2008 כשהייתי בת 17 כיום 2011 אני בת 20) תודה לעוזרים

    • התישנות ע"פ חוק אחריות למוצרים פגומים
      עו"ד יקי רנד | 24/08/2011 11:37

      הואיל והיית קטינה במועד התרחשות הנזק, מירוץ ההתישנות מתחיל מיום הגיעך לגיל בגרות, קרי 18 שנים, ועל כן תביעתך תתיישן כאשר תהיי בת 21. עם זאת, כדאי לא להתמהמה עם הגשת תביעה, שכן לעתים מעלה הנתבעת טענת שיהוי כנגד התובע, בכך שהמתין עם תביעתו מעל הנדרש, ובכך פגע בתשתית ההגנתית של הנתבעת.