תשובה

  • רשלנות תורמת
    בני | 21/08/2011 14:03

    שלום,הייתי מעורב בתאונה במתחם BIG כאשר רכב לא ציית לתמרור האט ותן זכות קדימה ונכנס בי מצד שמאל בחוזקה.כתוצאה מכך נפגעתי ב2 הדלתות השמאליות ועפתי לעבר 2 מכוניות חונות אשר ניזוקו.הביטוח של האוטו הפוגע מסרב לתת לי כול תשלום וזאת לטענתו בשל רשלנות תורמת.כרגע תובע אותי אחד הרכבים החונים אשר מבוטח אף הוא באותו חברת ביטוח של הרכב הפוגע.אני מכין כתב הגנה ורציתי לדעת אם יש תקדימים אשר יכולים לסייע לי ו/או האם רשלנות תורמת ביטוי אשר חברות הביטוח יכולים להשתמש בו בכול מצב.תודה

    • תשובה
      עו"ד יניב בקאל | 21/08/2011 20:07

      לא רשמת באיזה ערכאה התביעה מתנהלת. תוכל לשלוח נגד הנהג שהדף אותך לכיוון הרכבים שחנו הודעה לצד שלישי (במסגרת התיק בו אתה נתבע) ולבקש מבית המשפט לחייב את הנהג שפגע בך להחזיר לך כל סכום שתחויב בו כלפי התובע. בהצלחה !

    • רשלנות תורמת בתאונת צומת
      עו"ד יקי רנד | 24/08/2011 11:29

      רשלנות תורמת הינה מונח משפטי בדיני הנזיקין, המבטא בדרך כלל, את תרומתו של הניזוק להתרחשות הנזק. בענינך, קבעה הפסיקה, כי על פי רוב, תאונת דרכים המתרחשת בצומת, מצמיחה רשלנות מצד שני הנהגים. רשלנות מרכזית, מצד הנהג אשר הפר כלל תעבורתי (לא עצר בעצור, לא נתן זכות קדימה וכיו"ב), ורשלנות תורמת, של הנהג הניזוק, אשר לו היה יותר זהיר ו/או עירני וכו', יתכן והתאונה הייתה נמנעת או הנזק היה קטן יותר. הואיל ובמקרה שלך, התאונה התרחשה באופן שבו, הרכב המעורב פגע ברכבך בדופן שמאל, בהיותך ככל הנראה במרכז הצומת, אזי, רשלנותך התורמת הינה נמוכה ביותר, ויתכן ופסיקה מיטיבה תקבע כי אין כלל רשלנות תורמת. כמובן, כי לצורך גיבוש עמדה חד משמעית, יש להכיר את כל נסיבות המקרה, לרבות, מהירות הרכבים, מיקום הפגיעות בשני הרכבים, תנאי הדרך, הכרת מקום התאונה וכיו"ב. עולה מכך, כי חב' הביטוח ניכתה לך רשלנות תורמת, מכוח פסיקה רווחת, אך לא בטוח כי הדבר מתאים לנסיבות המקרה שלך, ובכל מקרה מדובר ברשלנות תורמת מועטה אם בכלל.

      • תודה רבה:-))  לת
        בני | 24/08/2011 12:25

      • רשלנות תורמת
        בני | 25/08/2011 13:49

        שכחתי לציין,מדובר במתחם חנייה האם זה יכול להיחשב כצומת?יש שם תמרור האט ותן זכות קדימה אבל ראיתי בתקנות התעבורה שצומת אינו כולל מגרש חניה.תודה

        • הסדרי תנועה בהתאם למפת התימרור
          אושרי ה חוקר תאונות | 26/08/2011 07:26

          בהמשך לחוות הדעת שרשמו קודמי לשאלתך הנוספת צריך לבדוק האם מתחם ביג מופיע במפת התימרור המקומית ואיזה הסדרי תנועה (תימרור) בחניון של המתחם נמצאים בפועל לעומת הרשום במפת התימרור . ניתן לבדוק במשרדי הנדסה של הרשות . בהצלחה