ביטול ביטוח רפואי ללא ידיעת המבוטח

  • ביטול ביטוח באופן חד צדדי
    שרה | 14/08/2011 10:39

    היה לי ביטוח רפואי שהיה על שמי ומשולם ע"י המעסיק. כשעזבתי את מקום עבודתי, המעסיק ביטל את הפוליסה שלי ולא יידע אותי על כך. גם חברת הביטוח לא יידעה אותי על כך, וזאת למרות שפוליסת הביטוח היתה תקפה לעוד כשנתיים והייתה רשומה על שמי. קיבלתי טיפולים מספר פעמים בתקופה שלאחר עזיבתי את מקום עבודתי. טיפול אחד לפני כשנה ועוד שלושה השנה. חברת הביטוח הודיעה לי השנה שהיא לא תבצע החזר כספי וזאת משום שהפוליסה אינה בתוקף. היא טוענת שאישרה את הטיפול שלפני שנה מלפנים משורת הדין עקב טעות של נציגה שאישרה את ההחזר ולא ראתה שהפוליסה בוטלה. אולם היא אינה מתכוונת לבצע החזר כעת. האם אני יכול לתבוע את החברה בבקשה להחזר וזאת משום שלא עידכנה אותי בשום שלב (גם לא לפני שנה) על ביטול הפוליסה? מיותר לציין שאם לא הייתי מבוטח, הייתי פונה לקבלת טיפול רפואי אצל גורם אחר (ולא אצל מטפל בהסדר שלהם). תודה, שרה

    • ביטול ביטוח רפואי ללא ידיעת המבוטח
      עו"ד יקי רנד | 15/08/2011 15:28

      ע"פ המתואר על ידך, פוליסת הביטוח הרפואי בוטלה על ידי המעביד מבלי שיודעת על כך. לטעמי, על המעביד היה ליידע אותך בזמן אמת, כי בכוונתו לבטל הפוליסה, ואף לאפשר לך במידת הצורך, להמשיך ולשלם את הפוליסה באופן עצמאי. כמו כן, על חב' הביטוח היה ליידע אותך באופן אישי, על ביטול הפוליסה, וזאת כדי למנוע סיטואציות בעיתיות כבעניינך, בהן המבוטח איננו מודע לכך כי הוא כבר איננו מבוטח. לסיכומו של ענין, דומני כי על חב' הביטוח להכיר בתביעותיך, ויתכן ואף למעביד קיימת אשמה חלקית במצב שנוצר כאמור.