דחיית תביעה ע"י הביטוח

  • דחיית נכות אי כושר
    ליאור | 24/05/2011 20:12

    עו"ד גיל קראוס אני פונה אלייך לאור נסיונך הרב בתחום הביטוח בכלל ובדגש מול חברות הביטוח. שאלתי אלייך היא לפני שנה וחצי הגשתי תביעה להכרה נכות כללית דרך ביטוח לאומי לאחר בירור תביעתי אושר לי קצבת נכות כללית. וקיבלתי את הכסף רטרואקטיבי מיום התביעה. לגופו של עניין שאלתי היא לאור מצבי הרפואי שהדרדר לאחר שפוטרתי מעבודתי ועל סמך בעיות רפואיות נוספות הכיר בי ביטוח לאומי באובדן כושר של 100% לצמיתות. לאחרונה לאור קביעת ביטוח לאומי ולמרבה מזלי המשכתי לשלם לקרן הפנסייה אחרי שפוטרתי באופן עצמאי. חלק מהביטוח הוא כמובן על אובדן כושר עבודה. לפני כמה חודשים פניתי לחברת "כלל" המבטחת. בבקשה שיכרירו בי באובדן כושר לאור קביעת ביטוח לאומי. לאחר ששלחתי את כל המסמכים הרפואים זומנתי לועדה רפואית מטעם חברת הביטוח. הגעתי לת"א וכתוצאה מבלבול שלהם לא נכנסתי לועדה. המזכירה אמרה לי שלאור התקלה הם ינסו לקבוע את מצבי ע"פ המסמכים שנתונים בידיהם. לצערי התבדתי זימנו אותי שוב לועדה וזה מה שקבעה הועדה. ע"פ החלטת הועדה העמית כשיר לעבודה ועל כן לא זכאי להמשך נכות. יש לציין כי התקופה המאושרת ע"י רופא הקרן הינה תקופה שבה הביטוח לאומי הכיר בי והם ישלמו לי רק לתקופה של שנה וחצי בלבד ולא ישלמו לי קצבת נכות מטעם הביטוח. עו"ד גיל אני מצטער על הסיפור הארוך אשמח לשמוע את חוות דעתך איך עליי לנהוג מולם.

    • דחיית תביעה ע"י הביטוח
      עו"ד גיל קראוס | 25/05/2011 15:15

      צהריים טובים, כעיקרון, הפוליסות הרלוונטיות בדרך כלל אינן כפופות להחלטות המוסד לביטוח לאומי ולכן החלטת הביטוח הלאומי איננה מחייבת את חברת הביטוח, אך מצד שני נראה קצת תמוה שביטוח לאומי הכיר בך ב- 100% ואילו חברת הביטוח דחתה וקבעה שאתה כשיר לחלוטין. הקרטריונים שהמוסד לביטוח לאומי בודק הם שונים מהקריטריונים שמופיעים בפוליסות ביטוח אובדן כושר עבודה ולכן יש לבדוק היטב את הפוליסה עצמה ואת מלוא המסמכים הרפואיים על מנת לתת לך תשובה האם וכיצד ניתן להתקדם מול חברת הביטוח.

      • דחיית תביעה ע"י הביטוח
        דנה | 25/05/2011 19:29

        חברות הביטוח מנסות תמיד להתנער מאחריות בפרט כשהמבוטח אינו מיוצג על ידי עו"ד ואינו מבין את תוכן הכיסוי .המלצתי אליך לפנות לעו"ד הבקיא בתחום. אין הגיון שוועדה רפואית מטעם ביטוח לאומי תקבע לך 100 % נכות ורופא שהינו רופא מטעם חברת הביטוח יקבע לך 0% נכות. לתשומת ליבך, קיימת תקופת התיישנות .