תביעת צד ג' לאחר הפעלת ביטוח מקיף

  • השתתפות עצמית במקרה של תאונה
    ארנון | 23/05/2011 10:54

    שלום רב, בשנת 2008 הייתי מעורב בתאונת דרכים. מכיוון שהייתי מבטוח בביטוח מקיף שילמתי את עלות ההשתתפות העצמית ורכבי תוקן. לאחר כשנה וחצי קיבלתי כתב תביעה בדואר , מחברת הביטוח בה הייתי מבטוח , בנוגע לתאונה - כנראה כי הצד השני המעורב מסרב לשלם. לפני כחודש קיבלתי זימון מבית משפט לבוא להעיד במשפט הנ"ל. במידה והייתי מבטוח (ביטוח מקיף כולל צד ג' ) ושילמתי לחברת ביטוח השתתפות עצמית בגין התאונה האם בית המשפט יכול לחייב אותי בתשלום נוסף ? האם היותי מבוטח והעובדה ששילמתי השתתפות עצמית לא מספיקה ? תודה ארנון

    • תביעת צד ג' לאחר הפעלת ביטוח מקיף
      עו"ד יקי רנד | 23/05/2011 13:43

      במידה ותבעת את הפוליסה בזמנו, בגין נזקי רכבך, ושילמת דמי השתתפות עצמית בשל כך, על חברת הביטוח לכסות אותך ביטוחית ומשפטית אל מול תביעת צד ג', דהיינו, לייצגך בבית המשפט, וככל שתימצא אשם, יהא על חב' הביטוח לשאת בנזקי צד ג', מבלי שאתה תחוב באופן אישי.

      • השתתפות עצמית במקרה של תאונה - המשך
        ארנון | 24/05/2011 06:21

        תודה על התשובה. בנוסף קיבלתי זימון לבית משפט (מהעו"ד של חברת הביטוח) אולם אני לא מתגורר בארץ (עברתי להתגורר ולעבוד בחו"ל). במקביל לזימון מהעו"ד נשלח גם מכתב רשום מבית המשפט, מכיוון שאני לא מתגורר בארץ לא יכלתי לקחת אותו ואני מניח שזה היה הזימון לעדות. האם אי התייצבותי בבית המשפט מהווה בעיה ? למרות שאני לא מתגורר בישראל אני מגיע לביקור מולדת אחת לשנה ואני לא רוצה בעיות בכניסה / יציאה מהארץ