פוליסת ביטוח חיים

  • ביטוח חיים
    לילך | 05/05/2011 17:38

    שלום רב, בשנת 2000, אמי חתמה על "הצעה לביטוח חיים". הסוכנת של חברת הביטוח אמרה לה שמדובר בביטוח חיים לכל החיים. כך גם סומנו הרובריקות המתאימות בטופס ההצעה: "תקופת ביטוח - לכל החיים", "תקופת התשלום - כמו תקופת הביטוח". אמי היתה אז בת 56, בבריאות טובה ב"ה, והסיבה היחידה שהיא עשתה את הביטוח היתה מכיון שזה היה לכל החיים. לפני כשנתיים, גילינו שהפוליסה הרשמית אשר נשלחה אליה הביתה מציינת שהביטוח הוא רק ל-14 שנה. יצרנו קשר עם סוכנת הביטוח שהחתימה אותה על ההצעה. זו הודתה בפני אמי שהיא החתימה אותה על הצעה לכל החיים, ואמרה לה שהיא כבר לא עובדת בחברת הביטוח ושהיא מקווה שאמי לא תעשה לה בעיות כי חברת הביטוח יכולה לתבוע אותה באופן אישי (אני לא מבינה על מה??? זו החברה ששינתה את התנאים מבלי הודעה מפורשת בנושא). במקביל, הסוכן שהחליף את אותה סוכנת, שלח אליי עותק של מכתב מאותה סוכנת אל חברת הביטוח, אותו היא שלחה שלושה חודשים לאחר שהחתימה את אמי על ההצעה, ובו היא מתריעה בפניהם על הטעות שעשו ומבקשת שהם יתקנו את הפוליסה בהתאם. היא כתבה כך: "להערכתי נפלה טעות בהכנת הפוליסה. נרשם תום תקופת הביטוח 2014. אבקש בדיקתך האם מה שנרשם הוא טעות או שיקול חיתומי. במידה וטעות אבקש לתקן בהתאם לטופס ההצעה". הסוכנת לא יידעה את אמי על הטעות הזו, לא שלחה לה הודעה רשמית או לא רשמית בענין. כמו כן, גם חברת הביטוח לא שלחה לאמי הודעה בדבר שינוי הפוליסה. למרות שלא נוצר שוב קשר עם אותה סוכנת, אמי הרגישה לא נעים מולה והנושא לא טופל עד היום. כעת אנחנו רוצות לתקן את העוול שנעשה לאמי. נשארו עוד 3 שנים לפוליסה, ובינתיים אמי ממשיכה לשלם נגד רצונה, כי היא חוששת להפסיק אך מאידך מרגישה מרומה מהשינוי שנעשה ללא ידיעתה כי אז היתה מבטלת את הפוליסה עוד בזמנו. אני רוצה לציין שאמי מתגוררת בחו"ל, ואני מיופת כוחה ומטפלת בכל סידוריה בארץ. היא מגיעה לארץ אחת לשנה. שאלותנו: 1) האם יש לנו קייס לתבוע את חברת הביטוח לתקן את העוול ולהאריך את הפוליסה שאכן תהיה לכל החיים כפי שרשום בהצעה? 2) האם, לחילופין, אפשר או כדאי לתבוע את החברה להחזיר את כל הכספים שאמי שילמה בעשר השנים האחרונות? 3) אנחנו לא יודעות אם זה נכון להמשיך ולשלם את הכספים. כי מצד אחד, אם נפסיק, זה כאילו אנחנו החלטנו לסיים את ההסכם ואין לנו עילה לתבוע. מאידך, אמי לא הסכימה ולא היתה מעוניינת בפוליסת ביטוח לתקופה של רק 14 שנה עד גיל 70 שתבד"ל. 4) האם העובדה שהעניין נודע לנו לפני כשנתיים ולא טיפלנו בזה הינו עילה לחברה לומר שכביכול הסכמנו לתנאים? למרות שאינני יודעת איך הם יכולים לדעת אלא אם כן הסוכנת תאמר להם. תודה רבה מראש! לילך

    • פוליסת ביטוח חיים
      עו"ד גיל קראוס | 10/05/2011 20:25

      ערב טוב, ראשית, עלייך להזדרז בעניין שכן ההתיישנות בתביעות ביטוח היא 3 שנים והזמן הולך ואוזל. על פניו, בהנחה שהציגו בפני אימך מצג שונה מזה שמכילה הפוליסה, בהחלט יש מקום לתביעה - השאלה היא רק נגד מי. אין ספק שהסוכנת תצטרך להיות מעורבת בעניין וגם חברת הביטוח. יש לבחון יותר לעומק את הנסיבות והסיבות ולאור זאת אני ממליץ לך לפנות בהקדם לעו"ד בתחום הביטוח.