גמלת נכות מעבודה

  • כפל קצבאות- אפשרי?
    רונן | 05/04/2011 14:26

    אני בן 61. נמצא בבית לאחר שקיבלתי נכות 100%. אני מקבל פנסיה מוקדמת בשל הנכות ( קרן פנסיה) 1. בהנחה שאני אוכל לקבל קצבת תאונת עבודה, האם הסכום יקוזז לי מהפנסיה ? 2. אני מקבל את הפנסיה לפי חישוב שכר בסיס ( עשיתי במהלך השנים הרבה שעות נוספות ומשמרות שהפנסיה לא מחשבת אותם) אם אקבל קצבת תאונת עבודה, החישוב ילךלפי שכר בסיס או לפי גובה התלושים שכאמור היה גבוה הרבה יותר ? 3. לציין שהארוע הרפואי היה לפני כשלוש שנים. הנכות בביטוח לאומי נקבעה לי אז. האם לא מאוחר מדי ל"הזכר" ולהגיש תביעה לדרישה לקצבת תאונת עבודה?

    • גמלת נכות מעבודה
      עו"ד גיל קראוס | 05/04/2011 14:41

      צהריים טובים, ראשית, ההתיישנות בתביעה ביטוחית היא 3 שנים מיום האירוע, כך שאם חלפו למעלה מ- 3 שנים אתה בבעיה. מעבר לכך, יש לבדוק את הוראות הפוליסות ולבחון האם אתה יכול לקבל את הגמלה וכן לבחון מהו סכום הביטוח שממנו נגזר גובה הגמלה.