התיישנות תביעות אובדן כושר עבודה

  • התיישנות אובדן כושר
    ידיד | 29/03/2011 17:00

    אדם חלה במחלה שבגינה נקבעה לו ב03 במל"ל אי כושר 75% לצמיתות. אותו אדם מבוטח בפוליסת אובדן כושר, חברת הביטוח משלמת לו קצבה חודשית מסוימת. האדם טוען כיום כי סכום הקצבה שגוי, האם יש באפשרותו לתבוע את חברת הביטוח או שמא יש התיישנות? או שמא בגלל שמדובר באובדן כושר אזי העילה מתחדשת כל חודש? האם עצם תשלום חברת הביטוח כמוה כהודאה בחבות, ואז אין התיישנות? תודה

    • התיישנות תביעות אובדן כושר עבודה
      עו"ד גיל קראוס | 30/03/2011 15:26

      צהריים טובים, יש לבחון היטב את נושא ההתיישנות והאם יש סיבות להאריך את מועד ההתיישנות בתביעות ביטוח אשר עומד על 3 שנים מיום קרות המקרה. בפוליסות אובדן כושר עבודה, מדובר בדרך כלל בעילה שמתחדשת כל חודש ככה שלכאורה ניתן לתבוע לתקופה של 3 שנים אחורה. יחד עם זאת, יש לעיין היטב בחומר ובפוליסה וכן להבין את טענותיך בכדי ליתן התייחסות יותר מדויקת לנושא ההתיישנות.