מצב רפואי קודם

  • ביטוח ממקום העבודה
    ליאור | 22/03/2011 20:14

    שלום רב ברצוני לשאול לאור נסיונך הרב בדיני ביטוח שאלה אני כבן 25 לצערי ושלא מבחירתי אם רקע רפואי נפשי..אני רוצה לציין שהקשיים התחילו לי בגיל ההתבגרות אם עליות ומורדות למרות כל זאת ניהלתי אורך חיים נורמטיבי לחלוטין הוצאתי תעודת בגרות ותעודות הדרכה במקצועות הספורט לפני גיוסי לצבא עבדתי עג לפני הגיוס..עד שלצערי עברתי משבר רציני בצבא שלא היה לי אף פעם בעבר לשמחתי השתקמתי ולא ויתרתי לעצמי. לעצם העניין אני היום עובד במקום מסודר אם תלוש. ואני מבוטח בין היתר בביטוח של אובדן כושר עבודה כמו כן יש לי ביטוח שאני משלם באופן פרטי לגבי מחלות שונות. שהגעתי לעבודה לא נדרשתי למלא טופס הצהרה על מצב ההיסטוריה הרפואית שלי..יש לי פחד אני מקוה שהיום הזה לא יגיע אבל בתחום הנפש אי אפשר לדעת מה מביא יום. שכאשר אני יצטרך את הביטוח זה לא יעזור לי והם יטענו שהיה לי רקע קודם אני מקוה שאני ימשיך לעבוד זו מטרתי ושאיפתי אבל אני רוצה לדעת את כל ההשלכות(כמו כן ביטוח לאומי קבע לי אחוזי נכות בגלל הרקע הנפשי שלי אני לא מקבל קצבה בגלל שאני משתכר מעל מה שהחוק מתיר)אשמח שתחווה את דעתך כי אני חושב שאני לא מסתיר שום דבר וביטוח לאומי בעצמו יודע את הרקע שלי ואני עושה מאמץ עליון לעבוד האם קצבת נכות מביטוח לאומי במקרה שלי או עזיבה מקום העבודה בגלל משבר נפשי יש לה הבדל מבחינת תשלומים מביטוח לאומי בכלל או מחברות הביטוח. סליחה על האורך של הסיפור ותודה מראש על העזרה.

    • מצב רפואי קודם
      עו"ד גיל קראוס | 24/03/2011 16:18

      צהריים טובים, כעיקרון, כאשר מדובר במצב רפואי או נפשי לצורך העניין שקודם למועד הוצאת הפוליסה, הוא בדרך כלל מוחרג בפוליסה. יחד עם זאת, אם לא נדרשת למלא הצהרת בריאות והנושא הנפשי אינו מוזכר במפורש בפוליסה, אין סיבה לכאורה שבמקרה שלך זה יהיה מוחרג. אמנם, חלה על מבוטח חובת גילוי אך אם שום גורם מטעם הביטוח לא שאל אותך לגבי מצבך הבריאותי, בהחלט יהיה מקום לטעון כי אין להחריג את מצבך הקודם.