ביטוח חובה לילדי גן

  • האם לילדי גן חובה יש ביטוח
    מירי | 10/03/2011 22:11

    שלום, בתי בת 5 בגן חובה ילדה טובה ונבונה.כשלקחתי אותה מהגן לא נאמר לי מילה על מה שקרא בגן.בבית ביתי מראה לי את ההמה שלה (אצבע 4) נפוחה כחולה אדומה. לאחר בירור קצר מסתבר שביתי עזרה לסיית מחוץ לגן וכשחזרה סגרה דלת פלדלת על ההמה.מיד חייגתי לסיית או גננת אך לא ענו לי.רופא ילדים שלח אותנו לעשות רנטגן למזלנו אין שבר עברו כמה שעות ולבתי יש קושי וכאב להזיז את האצבע,רופא אמר שיקח זמן עד שממטומה וציפורן תתחלף. שאלתי האם לילדי גן חובה יש ביטוח ולמי לפנות? האים כדי להפעיל ביטוח צריך לעדר מהגן? בתודה מראש

    • ביטוח חובה לילדי גן
      עו"ד דנה | 12/03/2011 09:50

      על פי החוק, יש חובה לערוך ביטוח תאונות אישיות לתלמידים וילדים מגילאי גן עד גיל 18. הביטוח נעשה על ידי חברות הביטוח והפרמיה נגבית מההורים בתחילת כל שנת לימודים במסגרת תשלומי חובה, על ידי הרשות המקומית. הביטוח מכסה תאונות שנגרמות בכל שעות היממה בגן ומחוץ לשעות פעילות הגן.

      • ביטוח חובה לילדי גן
        מירי | 13/03/2011 22:29

        תודה על התשובה אבקש לדעת איך אלי לנהוג? אני לא רוצה להזיק לגננת

        • ביטוח ילדי הגן
          עו"ד דנה | 18/03/2011 10:58

          פני בכתב לרשות המקומית בעיר בה את מתגוררת או לחילופין בררי טלפונית באיזה חברת ביטוח העיריה מבטחת את עצמה.