ביטוח תאונות אישיות

  • פיצויים מביטוח מנהלים בקביעת אחוזי נכות לצמיתה
    שואל | 15/02/2011 20:09

    לפני מספר ימים ניקבע לי אחוזי נכות לצמיתה (28%). מדובר בתאונת עבודה. הגשתי את כל החומר ואת הקביעה של הוועדה לחברת ביטוח המנהלים שלי. השאלה שלי כעת מבחינת ביטוח המנהלים שאני יודע שעובד מול הסכומים שאני מקבל מביטוח לאומי האם יכול להיווצר מצב שהם עלולים לקום בטענה שבגלל שאני מקבל קיצבה חודשית לא מגיע לי כל תשלום נוסף מהם? על פי החוזה שלי אני יודע שמגיע לי פיצוי חד פעמי בהתאם לאחוזי הנכות לצמיתה. האם עלולה להיות בעייתיות כל שהיא בתשלום מצד חברת הביטוח בגלל הכסף שאני מקבל מביטוח לאומי? תודה.

    • ביטוח תאונות אישיות
      עו"ד גיל קראוס | 16/02/2011 14:17

      צהריים טובים, עד כמה שאני מבין מדבריך, אתה מדבר על פוליסת ביטוח תאונות אישיו, אשר מקנה תגמולים במקרה של קביעת נכות בעקבות תאונה. אם אכן כך הדברים, אין רלוונטיות לתגמולים שקיבלת ותקבל מהמוסד לביטוח לאומי ואין קיזוז כלשהו בין הדברים. הסכום שאתה אמור נגזר מגובה הנכות והסכומים שנקובים בפוליסת הביטוח.

      • בעיקרון זה ניקרא ביטוח מנהלים
        שואל | 16/02/2011 16:47

        אבל ההגדרה של זה זה ביטוח תאונות אישיות? זה ביטוח שנעשה דרך החברה בה אני עובד וכל חודש אני מפריש לחברת ביטוח מתלוש המשכורת שלי. קיבלתי מהם עד היום פה ושם כל מיני החזרים על הפרשים בין משכורות ועוד כל מיני הפסדים שניגרמו לי בתקופת ההחלמה. אז האם הכוונה היא ביטוח תאונות אישיות באמת? תודה.

        • ביטוח תאונות אישיות
          עו"ד גיל קראוס | 17/02/2011 15:25

          פוליסת ביטוח מנהלים עשויה לכלול כל מיני תוספות. מה שאתה מתאר ככל הנראה זה פוליסת אובדן כושר עבודה שמכוחה קיבלת תגמולים שונים במהלך תקופה המחלה ואין לכך רלוונטיות לקביעת אחוזי נכות בעקבות תאונה. עליך לברר אם ברשותך פוליסת תאונות אישיות ואז תוכל כאמור בתשובתי הקודמת לקבל תגמולי ביטוח בהתאם לגובה הנכות שנקבעה לך.

          • אני מבין...בחברת הביטוח
            שואל | 18/02/2011 12:15

            אמרו לי בוודאות שמגיעה לי לאחר קביעת הנכות פיצוי חד פעמי ולכן אני שואל אם לא יכולים לבוא בחברת הביטוח ולומר פתאום "טוב אתה מקבל קיצבה חודשית שבסכום הכללי זה יוצא המון אז מאיתנו אתה לא תוכל לקבל כלום" האם יכול להיווצר מצב שכזה? תודה.

            • ביטוח תאונות אישיות
              עו"ד גיל קראוס | 20/02/2011 15:26

              כפי שהבהרתי בתשובתי לעיל, אין כל רלוונטיות לתגמולי המוסד לביטוח לאומי ולכך שאתה מקבל קצבה חודשית, במסגרת ביטוח תאונות אישיות.