אי סילוק פוליסה

  • אי ביטול פוליסת ביטוח
    אילן | 11/02/2011 10:08

    שלום לפני 5 חודשים ביקשתי מסוכנת הביטוח שלי לבטל פוליסת ביטוח בריאות הבקשה נשלח במכתב בו ביקשתי לבטל עם מספר הפוליסה אבל ללא חתימה בתחתי המכתב הסוכנת העבירה לחברת הביטוח את המכתב (חברת הביטוח לא מכחישה שקיבלה) אבל החברה לא ביטלה מאחר ולא היתה חתימה שלי על המכתב לטענת חברת הביטוח הודעה זו נמסרה לסוכנת לאחר שהמשיכו לחייב אותי ביטלתי את הוראת הקבע של הפוליסה בהמצלת הסוכנת ,קיבלתי לפני כשבוע שובר תשלום .. התקשרתי לחברת הביטוח ונאמר לי כי הפוליסה לא בוטלה בגלל הסיבה שרשמתי למעלה וכי מבחינתם הפוליסה קיימת ופעילה. האם מכתב שבו אני מבקש מהסוכנת לבטל את הפוליסה עם פרוט מספר הפוליסה וציון תאריך בו אני מבקש להפסיק את הפוליסה לא מספיקה? האם ניתן לא לבטל פוליסה ביטוח בגלל חתימה על מכתב אותו אני רשמתי והעברתי לסוכנת הביטוח? האם לא מספיקה בקשה של הסוכנת לביטול הפילסה? חברת הביטוח יכולה להתנער מבקשה זו? תודה

    • אי סילוק פוליסה
      גלית לוי | 15/02/2011 13:00

      לצערי אצלי מיקרה דומה באפריל הודעתי במייל לסוכן הביטוח שלי שיבטל את פוליסת הבריאות שברשותי . לצערי רק בדצמבר שמתי לב שעדיין אני מחוייבת בגינה . מחברת הביטוח טוענים שלא נימסרה הודעה מהסוכן והסוכן מכחיש קבלת המסמך החתום מימני . שאלתי היא גם אם לא מצא את המסמך החתום שפיקססתי לו וקיבלתי עליו אישור טלפוני האם אין די בהודעה הכתובה מחייבת אותו הפסקת הפוליסה?

      • אי סילוק פוליסה
        עו"ד גיל קראוס | 15/02/2011 15:22

        צהריים טובים, במידה ושלחת לו הודעה כתובה ואף אישרת בפקס את קבלתה, היה על הסוכן לפעול באופן מיידי לביטול הפוליסה. גם הודעת המייל אמורה להספיק, וכפי שציינתי בתשובתי מעלה גם אם הסוכן סבור שיש צורך בהודעה כתובה וחתומה, הרי שמבחינת התנהלות תקינה היה עליו לציין זאת בפנייך ולבדוק אם שלחת או לא. גם לך בהחלט אפשר ועומדת עילת תביעה להחזר פרמיות.

    • אי ביטול פוליסה
      עו"ד גיל קראוס | 15/02/2011 15:15

      צהריים טובים, כעיקרון, מסמך המורה על ביטול אכן אמור להיות חתום, אך אם חברת ביטוח או סוכנות קיבלה בקשה לביטול ויש בעיה במסמך, התנהלות סבירה היא להרים טלפון למבוטח ולהודיע לו שהמכתב התקבל אך צריך להוסיף חתימה לצורך הביטול. במקרה שלך, בהחלט אפשר וניתן לדרוש מחברת הביטוח או מהסוכנות החזר של הפרמיות.

      • תודה
        אילן | 15/02/2011 16:11

        אני מודה לך עך תשובתך הגעתי להסדר עם חברת הביטוח כי הפוליסה תבוטל ראטרואקטיבית מהתאריך בו ביקשתי במכתב הראשון לאחר ששלחתי מכתב עם חתימה קראתי את חוק חוזה ביטוח וזה עזר לי רבות מולם. לצערי הסוכנת פישלה ועדיין לא טיפלה בזה לשמחתי חברת הביטוח כלל נהגה בהגינות ועבדה מולי ישירות עם נציג חביב שנתן שרות מעולה ואף נתן לי טלפון ישיר אליו באם תהיה בעיה עתידת ומי אמר שצריך סוכן בטוח ?? אם אני לי מי לי ?